УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Дитяча відмазка: хокеїст російського клубу безглуздо виправдався за допінг

21/02/2018
Дитяча відмазка: хокеїст російського клубу безглуздо виправдався за допінг

Допінг-проба нападника російського клубу дала позитивний результат на фенотерол

Форвард російського Нафтохіміка та збірної Словенії Жига Єгліч чудернацьким чином пояснив ситуацію з позитивною допінг-пробою на Олімпіаді-2018.

Спортсмен так прокоментував ситуацію:

«Здав тест 16 лютого. Його результат показав наявність речовини, що міститься в препараті для лікування деяких захворювань дихальних шляхів. Я приймаю ці ліки через астму за рецептом лікаря. Мені призначили його в Словенії в 2017 році після обстеження дихальних шляхів. На жаль, я забув зареєструвати його як терапевтичне виняток. Прошу вибачення у всіх, хто постраждав через цю ситуацію. Поки не завершаться всі процедури, я не буду коментувати ситуацію», – сказав нападник російського клубу, допінг-проба якого дала позитивний результат на фенотерол.

Суд відсторонив словенця від Олімпіади і попросив залишити олімпійське селище протягом доби. 

Відзначимо, що Словенія сенсаційно обіграла збірну США в груповому турнірі Олімпіади-2018 – 3:2 в овертаймі. До третього періоду словенці поступалися супернику з рахунком 0:2.

Героєм зустрічі став форвард нижегородського Торпедо Ян Муршак, який зрівняв рахунок на передостанній хвилині основного часу і закинув шайбу в овертаймі. Також за балканську команду точним кидком відзначився Ян Урбас. У складі американців шайби в активі Брайана О'Нілла і Джордана Гринуея.

Однак у вівторок, 20 лютого, в матчі 1/8 фіналу Словенія поступилася Норвегії (1:2) і вибула з турніру.

Як раніше повідомляли, хокеїст російського клубу провалив допінг-тест і залишив Олімпіаду.