УКР
App for android App for apple
Футбол
Подобається

Договірні матчі: скандал навколо них

23/05/2018
Договірні матчі: скандал навколо них

Президент української Прем'єр-ліги Томас Грімм прокоментував скандал з договірними матчами в українському футболі, який розгорівся після вчорашніх облав правоохоронців та пообіцяв співпрацювати з правоохоронними органами

Грімм заявив, що УПЛ співпрацюватиме з ФФУ та правоохоронцями та вже включилась у розслідування.

"Ми робимо все можливе, щоб допомогти розслідуванню, яке проводять Національна поліція та інші правоохоронні органи", – цитує Грімма офіційний сайт УПЛ.

22 травня в Україні відбулась масова облава на організаторів договірних матчів. Правоохоронні органи провели більше 50 обшуків у дев'яти областях України.

За інформацією слідства, мова йде про п'ять злочинних організованих груп. Під підозрою в організації договірних матчів знаходяться гравці, тренери, арбітри, президенти клубів.

Football Hub надав ексклюзивні кадри затримання рефері. З Будинку футболу у наручниках вивели арбітра Першої ліги Олександра Солов'яна. Також відомо, що у скандалі замішані 35 українських клубів.

Міністерство внутрішніх справ України підтвердило інформацію про масові облави на організаторів договірних матчів.

"Обшуки дійсно проходили, але більше сказати поки не можу. О 15:00 буде брифінг", – заявив речник відомства Артем Шевченко.

Він зазначив, що слідчі дії планувалося провести раніше, однак правоохоронці вирішили дочекатися закінчення футбольного сезону. Через масштаби розслідування чемпіонат України міг бути зірваний. У скандалі замішані арбітри, футболісти, тренери і президенти клубів.

Колишній тренер Маріуполя Олександр Севідов прокоментував Sport Arena інформацію про обшуки МВС.

"Це поки що непідтверджена інформація. На даний момент я не вдома, гуляю з дитиною, і поки не готовий давати будь-які коментарі. Ситуація йде так, що не можна говорити передчасно про щось", – заявив тренер.