УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Yamaha підписала контракт з неповнолітнім українським мотогонщиком Микитою Калініним

09/02/2017
Yamaha підписала контракт з неповнолітнім українським мотогонщиком Микитою Калініним

Yamaha підписала контракт з неповнолітнім українським мотогонщиком Микитою Калініним. Микиті 17 років. Про контракт стало відомо на прес-конференції, яка відбулася 7 лютого в штаб-квартирі Yamaha Motor Europe в Мілані, повідомляє Корупція Спорт.

Одесит Микита Калінін став учасником молодіжної програми розвитку пілотів і разом з п'ятьма іншими гонщиками з Фінляндії, Італії, Франції, Нідерландів і Бразилії стане учасником молодіжної програми розвитку молодих пілотів Yamaha bLU cRU.

Пілоти при підтримці японського виробника візьмуть участь в новому класі чемпіонату світу з кільцевих мотоперегонів WSBK – FIM Supersport 300 World Championship.

Вперше, адже ще ніколи український пілот не підписував контракт і не отримував офіційну підтримку Yamaha для виступу на світовій першості з мотоперегонів:

«Я дуже вдячний за цей шанс. Заради такої можливості і я, і всі, хто мене підтримують, працювали кожен день. У Мілані я був разом з найкращими пілотами Yamaha, і мені до сих пір це здається нереальним. Мені ще потрібно багато чому навчитися, і робота з кращими фахівцями, на кращому мотоциклі повинна допомогти розкрити мій потенціал і поліпшити гоночні навички. Моя мета – показати свій найкращий результат і домогтися прогресу. Тому взяти участь в програмі Yamaha bLU cRU – перший крок в цьому напрямку ».

Раніше про талант Калініна говорила Дирекція програми RedBull MotoGP Rookies Cup. За підтримки RedBull одесит виступав два роки в юніорській серії MotoGP. У 2017 році Калінін виступить в FIM Supersport 300 World Championship з італійською командою MotoXracing. Офіційно про це буде оголошено на презентації команди в березні.