УКР
App for android App for apple
Футбол
Подобається

Футбольний чиновник-корупціонер вчинив самогубство в день звинувачення

15/11/2017
Футбольний чиновник-корупціонер вчинив самогубство в день звинувачення

Фахівець з колегою узяли хабар в мільйони доларів в обмін на права на трансляцію футбольних матчів

У Нью-Йорку відкрили справу щодо аргентинського футбольного чиновника Хорхе Делгоне, якого ФІФА звинуватила в корупції. У той-таки день, коли Делгоне висунули звинувачення, він кинувся під поїзд.

Повідомляється, що Делгоне і ще один фахівець, що працювали в рамках програми Футбол для всіх, взяли хабар в мільйони доларів в обмін на права на трансляцію футбольних матчів. Обидва відповідали за права на показ матчів в Аргентині.

Директор спортивного маркетингу Алехандро Бурсак докладно описав у федеральному суді США, як його компанія виплатила мільйони доларів у вигляді хабара керівникам південноамериканської футбольної конфедерації протягом 10 років, щоб забезпечити права на показ великих турнірів.

Бурсак в листопаді 2015 року визнав себе винним у рекеті, шахрайстві і відмиванні грошей і є одним з 42 чиновників, обвинувачених в скандалі в ФІФА.

Перед судом найближчим часом також постануть екс-глава бразильської футбольної конфедерації Хосе Марія Марін, колишній віце-президент ФІФА Хуан Анхель Напут і екс-глава футбольної федерації Перу Мануель Брага.