УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Що чекає на Україну? Все про революційну систему відбору на Кубок світу з баскетболу

23/11/2017
Що чекає на Україну? Все про революційну систему відбору на Кубок світу з баскетболу

Чоловіча збірна України з баскетболу у п'ятницю, 24 листопада, почне свій шлях на Кубок світу 2019 року. Наша команда у цей день зіграє стартовий матч відбіркового турніру. На виїзді "жовто-сині" зустрінуться зі Швецією. А вже через день у столичному Палаці спорту підопічні Євгена Мурзіна битимуться з турками. Квитки на цю битву можна придбати на сайті esport.in.ua і касах арени.

Старт українців у відборі Кубка світу покаже телеканал XSPORT. Початок трансляції зі Швеції заплановано 24 листопада о 20:00, ефір з Києва стартує 26 листопада о 18:00.

Варто відзначити, що з нового сезону Міжнародна федерація баскетболу зробила революцію у системі відбору на світову першість. Якщо раніше представництво Європи на Кубку світу визначалося за підсумками чемпіонату континенту, то тепер введений окремий кваліфікаційний раунд.


Завдяки цьому українські вболівальники отримали можливість побачити 12 матчів своєї збірної за півтора року. Причому половина з них будуть домашніми.

Отже, після попереднього раунду були сформовані вісім відбіркових груп по чотири команди. Українці потрапили до квартету В, де зіграють зі Швецією, Туреччиною та Латвією. Збірні зіграють у два кола (вдома і в гостях), а три кращі з них виходять до наступного етапу.


КАЛЕНДАР ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ

23 листопада 2017, Швеція – України

26 листопада 2017, Україна – Туреччина

23 лютого 2018, Латвія – Україна

26 лютого 2018, Україна – Швеція

28 червня 2018, Туреччина – Україна

01 липня 2018, Україна – Латвія

Після цього 24 команди шляхом об'єднання суміжних груп сформують чотири секстету. Учасники групи В потраплять в компанію кращих з квартету А (Чорногорія, Білорусь, Іспанія, Словенія). Результати попереднього етапу зі збірними, які продовжують боротьбу, враховуються.

Таким чином, на другому етапі українські фани можуть на власні очі побачити матчі своєї команди з діючими чемпіонами Європи словенцями і чемпіонами-2006 іспанцями. У фінальну частину Кубка світу вийдуть по три кращі команди кожної з чотирьох групи.