УКР
App for android App for apple
Інші види спорту
Подобається

Чергових російських спортсменів серйозно покарали за вживання допінгу

01/12/2017
Чергових російських спортсменів серйозно покарали за вживання допінгу

Росіянам анулювали їх результати на Олімпіаді в Сочі

Ще трьох російських спортсменок довічно відсторонили від Олімпійських ігор.

Лижниці Юлія Чекалева, Анастасія Доценко і дворазова олімпійська чемпіонка біатлоністка Ольга Зайцева не зможуть виступати на Олімпіаді. Міжнародний олімпійський комітет визнав росіянок винними в порушенні антидопінгових правил на Олімпійських іграх-2014 в Сочі.

Таким чином, спортсменок довічно усунули від участі в Олімпійських іграх в будь-якому статусі і анулювали їх результати на Олімпіаді в Сочі.

Російська біатлоністка Ольга Зайцева завершила спортивну кар'єру в 2015 році.

Відзначимо, що за останній час через порушення антидопінгових правил Дисциплінарна комісія Міжнародного олімпійського комітету (МОК) довічно усунула від Олімпійських ігор 12 російських спортсменів. Мова про бобслеїстів Олександра Касьянова, Олексія Пушкарьова, Ільвіра Хузіна, Олексія Негодайла і Дмитра Труненкова, а також біатлоністок Яну Романову і Ольгу Вілухіну і скелетоніста Сергія Чудінова. 

Також Міжнародний олімпійський комітет позбавив російських скелетоністов Олександра Третьякова і Олену Нікітіну відповідно золота та бронзи Олімпіади-2014 в Сочі. Анульовано результати Ігор в Сочі росіян Марії Орлової та Ольги Потиліциної. Ці четверо спортсменів довічно усунені від участі в Олімпійських іграх.

Комітет визнав порушення російськими спортсменами антидопінгових правил під час Олімпіади-2014. Таким чином, у спортсменів відберуть медалі, а їх результати анулюють. Також цим спортсменам заборонено брати участь у будь-яких змаганнях, які організовує Міжнародний олімпійський комітет.