УКР
App for android App for apple
Інші види спорту
Подобається

Шістьох російських хоккеїсток жорстко покарали за вживання допінгу

12/12/2017
Шістьох російських хоккеїсток жорстко покарали за вживання допінгу

Справа однієї спортсменки, ім'я якої МОК не розголошує, закрита

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) застосував чергові суворі санкції до російських спортсменів через вживання допінгу.

Так, Дисциплінарна комісія МОК довічно дискваліфікувала від участі в Олімпійських іграх шістьох російських хоккеісток.

Інна Дюбанок, Катерина Лебедєва, Катерина Пашкевич, Анна Шибанова, Катерина Смоленцева і Галина Скиба дискваліфіковані за порушення антидопінгових правил під час Олімпіади-2014 в Сочі. Результати російської жіночої команди в Сочі-2014 (6-е місце) анульовані.

Про обгрунтуванні даного рішення МОК повідомить в установленому порядку.

Справа однієї спортсменки, ім'я якої МОК не розголошує, закрита за браком доказів без застосування будь-яких санкцій.

Також МОК анулював результат жіночої збірної Росії з хокею на Олімпійських іграх 2014 року в Сочі, де команда дійшла до чвертьфіналу.

Нагадаємо, олміпійіська збірна росії не допущена до Олімпіади-2018, російські спортсмені зможуть виступати в Південній Кореї лише під нейтральним прапором.

Так була тимчасово припинена діяльність Олімпійського комітету Росії (ОКР). Від Олімпійських ігор довічно усунені колишні міністр спорту РФ Віталій Мутко і його заступник Юрій Нагорних. Вони позбавлені акредитації на Пхенчхані-2018.

Також Росія повинна відшкодувати всі витрати, пов'язані з розслідуванням. Загальна сума компенсації – 15 мільйонів доларів.
 
Олімпіада-2018 пройде в Південній Кореї з 9-го по 25-те лютого.