УКР
App for android App for apple
Інші види спорту
Подобається

Еліна Світоліна виграла турнір з призовим фондом в мільйон доларів

06/01/2018
Еліна Світоліна виграла турнір з призовим фондом в мільйон доларів

Краща за рейтингом українська тенісистка Еліна Світоліна завоювала свій десятий титул WTA в кар'єрі і перший в сезоні-2018.

У фіналі турніру Brisbane International з призовим фондом в мільйон доларів Світоліна розгромила представницю Білорусі Олександру Сосновіч з рахунком 6:2, 6:1. На рахунку Світоліної десять ейсів і дві подвійні помилки. Тенісистки провели на корті трохи більше години.

Для Світоліної це четвертий титул на турнірі категорії WTA Premier і вище. У минулому році Еліна виграла три титули на турнірах серії WTA Premier 5 – аналогів чоловічих "Мастерсів".

На шляху до титулу в Брісбені українка здолала двох суперниць з топ-10, одна з яких – Кароліна Плішкова- екс-перша ракетка світу і тенісистка топ-5.

Світоліна вже побила всі рекорди українського жіночого тенісу і тепер змагається тільки з досягненнями кращого українського тенісиста Андрія Медведєва, головний рекорд якого – четверте місце в світовому рейтингу Еліна вже перевершила. Тепер Еліні Світолінії залишилося виграти більше 11 титулів за кар'єру і виграти турнір "Великого Шолома" (Медведєв був фіналістом грунтового "Шолома" – Ролан Гаррос).

У понеділок Світоліна підніметься на четверту сходинку рейтингу WTA і отримає четвертий номер посіву на Відкритому чемпіонаті Австралії – першому "Шоломі"