УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

14 тисяч допінг-проб взято перед Олімпіадою-2018

18/01/2018
14 тисяч допінг-проб взято перед Олімпіадою-2018

Участь у тестуванні взяли понад шість тисяч спортсменів з 61 країни

Національні антидопінгові організації і міжнародні федерації зимових видів спорту провели понад 14 тисяч допінг-тестів з квітня по грудень 2017 року, щоб гарантувати "чистоту" Олімпійських ігор-2018 в Пхенчхані, повідомляє МОК.

Участь у тестуванні взяли понад шість тисяч спортсменів з 61 країни. У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року кількість тестів збільшилася на 70%.

"Захист" чистих "спортсменів шляхом боротьби з допінгом є головним пріоритетом для МОК. Спортивна цілісність ігор життєво важлива, і ми прагнемо працювати з нашими партнерами, щоб гарантувати, що на Олімпіаді в Пхенчхані буде рівне ігрове поле для всіх" чистих "спортсменів", – заявив директор медичного департаменту МОК Річард Баджетт.

Нагадаємо, що виконком МОК 5 грудня ухвалив рішення про допуск "чистих" атлетів з Росії на Олімпіаду-2018 під олімпійським прапором при виконанні певних умов і в статусі "спортсмени-олімпійці з Росії". На церемоніях нагородження при цьому буде грати олімпійський гімн.

Раніше ми писали, що український скелетоніст вперше виступить на Олімпійський іграх. Нашу країну на Іграх в Пхенчхані представить Владислав Гераскевич.

Цікаво, що Владислава тренує його батько Михайло Гераскевич. Напередодні головного старту чотириріччя він побував в столиці Олімпіади-2018, але залишився не в захваті від побаченого.