УКР
App for android App for apple
Інші види спорту
Подобається

Світовий рейтинг тенісисток: Світоліна і українська сенсація покращили позиції

29/01/2018
Світовий рейтинг тенісисток: Світоліна і українська сенсація покращили позиції

До вашої уваги топ-10 рейтингу WTA

У понеділок, 29 січня, став відомий оновлений рейтинг WTA. Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна повторила особистий рекорд і повернулася на третє місце в рейтингу.
 
Друга ракетка України Лeся Цуренко піднялася на три позиції і тепер 40-ва (має в активі 1260 очок). Катeріна Бондаренко з 94-го місця перемістилася на 80-те (818), а Катeріна Козлова – з 86-го на 85-те (744).

З 521 місця на 243-тє піднялася Марта Костюк. На своєму дебютному дорослому мейджор 15-річній українці вдалося пробитися до третього раунду основи після кваліфікаційного етапу.

Новий особистий рекорд також встановила Ангеліна Калініна (144 місце), яка в цьому році вже встигла виграти два титули на турнірах ITF.

Світовий рейтинг очолила чемпіонка Відкритого чемпіонату Австралії Каролін Возняцкі.

Відзначимо, що Світоліна так прокоментувала свою поразку у чвертьфіналі Australian Open проти бельгійської тенісистки Елізи Мертенс.

"Мені було дуже важко фізично. Я не була готова показувати хороший рівень тенісу. Мертенс – також відмінна тенісистка, у неї є хороший рівень, з яким я не могла зрівнятися.

Перед стартом турніру у мене були деякі проблеми зі здоров'ям. Дуже сумно, що сьогодні я відчувала себе неважливо. Які це проблеми? Це травма правого стегна. Вона почала мене турбувати після фіналу в Брісбені, потім ставало гірше, потім було то краще, то гірше.

У мене завжди була щільна пов'язка під шортами. Іноді все було нормально, але сьогодні моя суперниця грала на хорошому рівні, так що мені потрібно було підштовхувати себе. Вона не давала мені шансів, їй потрібно віддати належне", – сказала Світоліна.