УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Німеччина на коні: медальний залік першого олімпійського дня

10/02/2018
Німеччина на коні: медальний залік першого олімпійського дня

Спортсмени Бундестім виграли два "золота"

У Пхьончхані завершено перший медальний день 23-х зимових Олімпійських ігор – 5 комплектів нагород знайшли своїх володарів.

Першою олімпійською чемпіонкою Пхьончхана стала Шарлотт Калла, яка завоювала "золото" в 15-килотметровом скіатлоні. Компанію шведці на подіумі склали Маріт Бьорген (Норвегія) і Кріста Пярмякоскі (Фінляндія).

У біатлоні перший комплект нагород у спринті розігрували жінки. Перше олімпійське "золото" на рахунку чинної чемпіонки Кубка світу Лаури Дальмайєр. У топ-3 увійшли Маріт Олсбю (Норвегія) і Вероніка Віткова (Чехія).

У ковзанярів сьогодні був день Нідерландів. На дистанції 3000 метрів перше олімпійське золото завоювала Карлейн Ахтереекте, а Ірен Вюст і Антуанетта де Йонг закріпили домінування своєї країни в цій дисципліні.

Перше золото для господині Олімпіади приніс шорт-трекист Лім Хйоцзюн, який став переможцем на дистанції 1500 метрів. Голландець Шинки Кнехт фінішував другим, бронза на рахунку олімпійського атлета з Росії Семена Єлістратова.

Заключний комплект нагород першого дня Олімпіади був розіграний серед стрибунів з трампліна. Німець Андреас Веллингер завоював перше особисте олімпійське золото і забезпечив своїй країні проміжне лідерство у медальному заліку Ігор в Пхенчхані.