УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Олімпіада-2018: відразу чотири збірні виграли перше золото

17/02/2018
Олімпіада-2018: відразу чотири збірні виграли перше золото

Спортсмени з Чехії, Словаччини, Великобританії та Польщі відзначилися

У суботу, 17 лютого, відразу чотири збірні, які виступають на Олімпіаді в Пхьончхані, виграли свої перші золоті медалі.

Рано вранці за київським часом у змаганнях фігуристів кращим став Юдзуру Ханю, для якого золото в Кореї стала другим у кар'єрі на Олімпіадах. До речі, в історії фігурного катання виграти два золота поспіль на Іграх в останній раз вдавалося 66 років тому.

Корейці до цього вже дві золоті медалі вигравали, а от інші чемпіони дня здобули для своїх країн перше золото Олімпіади-2018.

Слідом за корейським успіхом прийшло свято в Чехію. Недавня сноубордистка Естер Ледецька сенсаційно виграла змагання гірськолижниць у гігантському слаломі. Легендарна Ліндсі Вонн посіла лише шосте місце, а українка Ольга Книш замкнула протокол – 43-е місце.

Перше золото Словаччини на Іграх-2018 принесла біатлоністка Анастасія Кузьміна. Вона у відмінному стилі і на божевільній швидкості пройшла мас-старт і навіть один промах не завадив Насті виграти своє третє олімпійське золото в кар'єрі. Там же наші сестри Семеренко знову були не в формі. Валя стала 19-ю, Віта – 24-я.

Є тепер золото і в скарбничці збірної Великобританії. Там постаралася скелетонистка Лізі Ярнольд. Для неї це друге олімпійське золото в кар'єрі. А під завісу дня гуляння влаштували в Польщі. Стрибун на лижах з трампліну Каміль Стох підтвердив свій клас і піднявся на вершину після змагань на великому трампліні. Це третє золото Ігор в кар'єрі поляка, до цього він двічі перемагав у Сочі-2014.

Всього з медалями Ігор вже 25 країн. України, на жаль, серед них поки що немає.