УКР
App for android App for apple
Футбол
Подобається

Коли гірше не буває: власника Мілана визнано банкрутом

19/02/2018
Коли гірше не буває: власника Мілана визнано банкрутом

Славетному італійському клубу не позаздриш

Власника італійського клубу Мілан Йонгхонга Лі визнано неплатоспроможним у Китаї, через що одну з його компаній на батьківщині продадуть на аукціоні.

За інформацією Corriere della Sera, суд у місті Шеньчжень виставив на аукціон компанію Zhuhai Zhongfu, яку оцінили у 60 млн євро, щоб надалі виплатити борги банкам Цзянсу і Кантон.

Ще раніше Комісія з регулювання цінних паперів Китаю почала розслідування у відношення холдингової компанії Shenzhen Jie Ande, яка належить Лі, в зв'язку з приховуванням факту банкрутства протягом декількох місяців.

У зв'язку з цією ситуацією погашення високопроцентного позики у розмірі 300 млн євро, який він брав у хедж-фонду Elliott Management для покупки Мілана, зовсім виключено.

З 740 млн євро, які були заплачені родині Берлусконі за Мілан, Лі заплатив лише 100 млн. Крім 300 млн від хедж-фонду ще 340 млн надали з різних офшорних фондів.

Фактично китайський бізнесмен був банкрутом вже на момент придбання Мілана у квітні 2017 року. Тоді було початкове рішення суду про продаж компанії Zhuhai Zhongfu на аукціоні Taobao, однак цей процес затягнули апеляціями.

Зазначимо, що спортивні справи Мілана також йдуть не найкращим чином. Минулого літа команда скупилася на 200 млн євро, але у після жахливого старту та звільнення тренера знаходиться на сьомому місці у чемпіонаті Італії.