УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Швейцарські адвокати і диверсія: жалюгідні спроби росіян відмазати Крушельницького

19/02/2018
Швейцарські адвокати і диверсія: жалюгідні спроби росіян відмазати Крушельницького

Представники ОАР знаходять виправдання

Президент Федерації керлінгу Росії Дмитро Свіщев висловив упевненість в тому, що керлингист Олександр Крушельницький не міг приймати допінг на території проведення Олімпіади-2018, і заявив, що російського спортсмена підставили.

"З приводу проби "Б". Її відкрили і відправили в лабораторію. У кращому випадку результат буде тільки ввечорі. Це раз. У будь-якому випадку о 2 години дня у федерації буде зібрана надзвичайна комісія з розслідування цього інциденту. Ми зі стовідсотковою впевненістю вважаємо, що наш спортсмен не міг приймати заборонений препарат, тим більше на території Південної Кореї. Це повністю розходиться зі здоровим глуздом. Він здавав багато проб. Остання його спроба була здана 22 січня, і вона була чистою.

Доза, яку йому пред'являють, кажуть, уживалася приблизно раз на день протягом семи днів. У нас лікарі ці таблетки не возять, спортсмени про них знають, вони в керлінгу нічого не дають. Це вкидання. Просто хлопця підставили. А разом з ним і всіх нас. Будемо відстоювати. Відправимо запит до СК Росії, щоб з'ясувати, що ж це за негідник, який це все зробив – підкинув", – говорить Свищев.

Напередодні з'явилася інформація про те, що в допінг-пробі "А" Крушельницького були виявлені сліди мельдонію. Сьогодні в лабораторії Сеула була розкрита проба "Б", до завтрашнього ранку повинні бути отримані результати. Спортивний арбитражний суд (CAS) підтвердив факт відкриття справи щодо росіянина. Дата слухання по його справі ще не визначена.

Також адвокати швейцарської компанії Schellenberg Wittmer Ltd будуть здійснювати юридичну підтримку російського керлингиста Олександра Крушельницького, повідомляє ТАСС з посиланням на першого віце-президента Федерації керлінгу Росії (ФКР) Андрія Созіна.

"Швейцарські адвокати, які працювали з російськими спортсменами до Ігор, із задоволенням погодилися нам допомогти. Вони вже отримали довіреність на ведення справ", – сказав Созин.

Нагадаємо, Крушельницький став бронзовим призером Ігор у Пхьончхані в дабл-міксті зі своєю дружиною Анастасією Бризгаловою.

Як раніше повідомляли, у Крушельницького та Бризгалової відберуть олімпійську медаль.