УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

“Вони завжди доганяють одна одну”: Невідомі факти з життя найтитулованіших біатлоністок України – сестер Семеренко

24/02/2018
“Вони завжди доганяють одна одну”: Невідомі факти з життя найтитулованіших біатлоністок України – сестер Семеренко

Сьогодні увесь світ знає їх як найсильніших біатлоністок, а вони з маленького українського села на Сумщині.
Сестри Валентина і Віта Семеренко – олімпійські чемпіонки, багаторазові призерки чемпіонатів світу, багаторазові чемпіонки Європи та призери етапів Кубка світу. Дізнайтеся більше про професійне та особисте життя українських чемпіонок.

Валентина і Віта народились у селі Краснопілля Сумської області. Спортом дівчата почали займатися ще з дитинства, відвідуючи лижну секцію у рідному селі. В четвертому класі вони вже брали участь у лижних перегонах, а через деякий час почали займатися біатлоном.
 

Їхнім тренером спочатку була Світлана Байда. Потім з близнючками займався Григорій Шамрай, який привив сестрам любов до перегонів і стрільби.

До перемоги дівчата приходять разом, але результату домагаються по-різному: Віта завжди краще стріляла, а Валі потрібно було менше часу, щоб прийти до фінішної прямої. Зараз сестри однаково сильні і у влучності, і у швидкості та приносять гарні результати Україні.

Їхній професійний шлях подібний на гру «доганялки». Спочатку брала участь у молодіжному чемпіонаті світу у Франції Валя, а в 2005 на змагання в Контіолахті з нею вже поїхала підкорювати вершини і Віта. У холодній Фінляндії сестри показали двоє однаково гарний результат і отримали срібло, а Віта – ще й і в індивідуальній гонці.
У 2006 тільки Валя поїхала на Олімпіаду, проте вже влітку вони разом на чемпіонаті світу в Уфі. У 2007 році була омріяна перемога, дівчата одночасно прийшли до фіналу на Всесвітній універсіаді в Турині.

Життя сестер склалося не тільки в професійному плані, але й особистому. Обидві сестри щасливі у шлюбі та виховують синів. Чоловіка Валі звуть Олексій Прохор, а чоловік Віти — Андрій Пацюк, колишній футболіст. Своє особисте сестри не афішують, а от про досягнення завжди раді розповісти.

Нещодавно в ЗМІ з’явилася інформація, що Віта Семеренко збирається закінчувати професійну кар’єру і оприлюднила коментар про плачевний стан української команди з біатлону. Проте пізніше вона дала офіційний коментар, сказавши, що її сторінку у соціальній мережі зламали і розповсюдили фейк.
Шанувальники цих відчайдушних дівчат можуть не переживати, вони ще порадують своїми перемогами.