УКР
App for android App for apple

Тріумф у США: український боксер став чемпіоном світу

25/02/2018
Тріумф у США: український боксер став чемпіоном світу

Артем Далакян переміг Брайана Вілорію

В американському Інглвуді відбувся бій за звання чемпіона світу в найлегшій вазі. За вакантний титул чемпіона змагалися українець Артем Далакян і американен Брайан Вілорія.

30-річний Артем Далакян був першим номером рейтингу WBA і спочатку повинен був боксувати проти японця Кадзуко Іока, але той вирішив достроково завершити кар'єру, залишивши титул вакантним. Поєдинок проти Вілории став для Далакяна 16-м на профірингу. До цього Артем 15 поєдинків завершив перемогами. При цьому, 11 боїв українець завершив достроково.

Поєдинок з Вілорією українець провів на дуже хорошому рівні. Далакян володів перевагою, був швидше 37-річного американця і більше завдавав акцентованих ударів. Поступаючись за очками, Вілорія міг розраховувати тільки на «лакі панч», але Далакян добре працював у захисті. У передостанньому раунді американець отримав серйозне розсічення після удару ліктем і останній раунд провів, стікаючи кров'ю. Далакян міг завершити бій достроково, але Вілорія вистояв до кінця бою. Судді одноголосним рішення віддали перемогу за очками Артему Далакяну. Усі три рефері віддали перемогу українцю з рахунком 118-110.