УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Голос українського футболу та зразковий сім’янин: Таємниці життя найкращого коментатора Віктора Вацка. Дружина справжня красуня

12/03/2018
Голос українського футболу та зразковий сім’янин: Таємниці життя найкращого коментатора Віктора Вацка. Дружина справжня красуня

Голос українського футболу – Віктор Вацко. Так уже склалось, що у всіх, хто хоч якось цікавиться футболом, його голос асоціюється з грою збірної України. 


З 2002 по 2006 рік всі матчі національної команди коментувати випадало саме йому. Він є найяскравішим представником цієї рідкісної професії в Україні. Якщо на полі за хорошу гру відповідають гравці команди, то в телетрансляції – футбольні коментатори. Від них залежить настрой глядачів, на них лежить велика відповідальність. Віктора Вацка шість разів визнавали найкращим коментатором за версією премії “Телетріумф”. Віктор дуже вимогливо ставиться до своєї професії, вважає, що потрібно не просто любити своє діло, а важко і наполегливо працювати. Як і в будь-якій іншій професії, важливий розвиток і вдосконалення. 


Великим плюсом у роботі Вацка є його досвід футболіста. Він чи не єдиний коментатор, який посягав ази футбольної гри безпосередньо на полі. 
В юності він грав у футбол і мріяв стати професійним футболістом. Він навіть грав за  відомі клуби, такі як “Карпати” Кам’янки –Бузької. 
Але в певний момент зрозумів, що йому ніколи не стати гравцем Вищої ліги. Та ще й доля  дала знак, він травмувався.  


Після цього всього майбутній коментатор поступає на журналістику у Львівський університет. Згодом пін пояснював свій вибір спеціальності як просту випадковість. 
Потрібно було здобувати вищу освіту, от він поступив на перший ліпший факультет. 
 Вже з першого курсу починає працювати у львівських виданнях. З першою роботою в нього пов’язана доволі смішна історія. 


Вперше він прийшов у “Суботню пошту”, де мав  пройти практику. Йому дали анкету, в якій мав зазначити, яку рубрику бажає висвітлювати. Але до цього він поняття зеленого не мав про що ця газета пише і ніколи її навіть в руках не тримав. Але довго не думаючи, написав “спорт”. Йому дали перше редакційне завдання взяти інтерв’ю з тренером ФК “Львів” Степаном Юрчишиним, з яким він успішно справився. Згодом він переходить у всеукраїнське видання “Експрес” і мріє стати коментатором. І у 90-х випадок дозволяє втілити свою мрію у життя. На запрошення свого друга Олександра Гливинського він переїжджає до Києва і йде працювати на УТ-1. Потім були Спорт-1, Спорт-2, Спорт-3, де він спеціалізувався на німецькому чемпіонаті. Як  сам неодноразово зазначав, він є великим поціновувачем німецької Бундесліги, адже лише там справжній щирий футбол. 


В 2010 році він стає віце-президентом ФК “Карпати”і відповідає за його трансфери. Але згодом Вацко повертається до улюбленої справи, якій відданий на всі 100%.
Саме за це його люблять глядачі. Його коментарі завжди професійні, цікаві й з нотками влучного гумору. 


Хто не знає його історії з програним спором, після якого він поголився налисо. В одному з випусків програми “Великий футбол” Вацко пообіцяв поголити голову у випадку перемоги збірної Німеччини в турнірі. І він дотримав свого слова, позбувся волосся в прямому ефірі, після програшу збірної Аргентини. 


Віктор Вацко успішний не лише у роботі, але й у сімейному житті. В нього красуня дружина і підростає син.  Так складається ритм життя, що він мало приділяє уваги сім’ї, але страшенно радий, коли такі моменти випадають. Разом вони полюбляють їздити на рибалку. Для Віктора це не лише шанс побути з сином, але й улюблене хобі, яке допомагає розвантажити мозок, відволіктись. Зрідка компанію їм складає і дружина.