УКР
App for android App for apple
Футбол
Подобається

Відмовився від громадянства: українця вперше викликали у збірну Польщі

16/03/2018
Відмовився від громадянства: українця вперше викликали у збірну Польщі

Півзахисник недавно отримав польське громадянство

Уродженець Ковеля Тарас Романчук отримав виклик до табору збірної Польщі на товариські матчі з Нігерією і Південною Кореєю (23 і 27 березня відповідно). Про це повідомляє офіційний сайт місцевої федерації.
Виклик став дебютним для півзахисника, який недавно отримав польське громадянство. В кінці лютого гравець повідомив про отримання польського громадянства, завдяки чому тепер міг бути викликаний в місцеву національну команду.

В кінцевому підсумку тренерський штаб Польщі на чолі з Адамом навалювання вирішив викликати Романчука на найближчі матчі.

У нинішньому сезоні 26-річний хавбек, який народився в Україні, але всю свою професійну кар'єру проводить в Польщі, зіграв в 29 поєдинках у всіх турнірах за польську команду і забив 5 м'ячів.

Нагадаємо, недавно Тарас Романчук поділився планами на майбутнє.

"У 2014 році, приїхавши до Ягеллонії, я розмовляв з президентом клубу і сказав, що маю польське коріння. Тому ми вирішили, що варто спробувати отримати громадянство.

Я живу у Польщі вже шість років, звик до життя у цій країні і можу сказати, що мені тут добре. Я знаю гімн Польщі. Був період, що його співали перед кожним матчем чемпіонату і я співав його разом з усіма.

Мені відомо, що відповідно до українського законодавства, я можу мати лише один паспорт. Тому мені доведеться здати український документ. Швидше за все, зроблю це по завершенні сезону, у травні.

Збірна Польщі? Поки про це не думав. Для мене важливіше продемонструвати свої найкращі якості в матчах за Ягеллонію", – сказав Романчук.