УКР
App for android App for apple
Футбол
Подобається

Навіть обрав номер: лідер Динамо тікає в Шахтар

11/04/2018
Навіть обрав номер: лідер Динамо тікає в Шахтар

Мораес забере номер Бернарда

Бразильський нападник київського Динамо Жуніор Мораес влітку стане гравцем донецького Шахтаря.

Про це повідомляє Football.ua.

Контракт 31-річного форварда із Динамо закінчується наприкінці сезону, тому "гірникам" він дістанеться безкоштовно. За Шахтар Мораес гратиме під 10-м номером, який зараз носить на спині бразилець Бернард.

Зарплата Жуніора Мораеса в Шахтарі складе 700 тисяч доларів на рік + бонуси за особисті та командні досягнення. Про трансфер буде оголошено після закінчення поточного чемпіонату України.

Бернард, в свою чергу, залишить Шахтар на правах вільного агента. Бразильцем цікавляться клуби Англії та Італії.

У нинішньому сезоні на рахунку Мораєса сім голів у Лізі Європи і п'ять в чемпіонаті України. Додамо, що бразилець в Динамо перейшов з донецького Металурга, лідером якого був протягом декількох сезонів.

Бернард раніше розповідав, чому залишає Шахтар.

"Останні роки у Шахтарі були непростими. Через травму плеча вирішив відправитися на операцію, адже важко переносив навантаження. Доводилося грати через біль. Хочу швидко відновитися, але потрібен час. Думаю, мені потрібно близько чотирьох місяців. Коли закінчиться контракт з Шахтарем, хочу піти в інший клуб", – розповів Бернард.

Бразилець не виключає, що повернеться на батькіщину, але розглядає варіанти з інших країн.

"Можливо, повернуся у Бразилію. Поки не знаю, де продовжу свою кар'єру. В Україні непросто грати, адже не вистачає матчів рівня Ліги чемпіонів, а чемпіонат не такий сильний, як раніше, і він мене не влаштовує", – додав півзахисник.

Бернард перейшов до Шахтаря з Атлетіко Мінейро у 2013 році за 25 млн євро. З донецькою командою він по два рази вигравав чемпіонат України, Кубок України та Суперкубок України.