УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Терористи підірвали VIP-ложу стадіону під час матчу: є загиблі

13/04/2018
Терористи підірвали VIP-ложу стадіону під час матчу: є загиблі

Жахливий теракт у Сомалі

На стадіоні сомалійського міста Барава під час матчу місцевих команд стався вибух, внаслідок якого п'ятеро людей загинули та ще восьмеро постраждали.

"П'ять футбольних фанатів загинули, вісім постраждали. Швидше за все, кількість загиблих зросте, так як стан декількох поранених оцінюється як критичний", – сказав комісар міста Херсі Барре Дже.

Він додав, що саморобний вибуховий пристрій був закладений на трибунах для особливо важливих гостей. Футболісти в результаті вибуху не постраждали. Імена загиблих поки не називають.

Відповідальність за теракт взяла на себе сомалійська терористична організація "Аль-Шабаб", пов'язана із "Аль-Каїдою". Цей рух веде збройну боротьбу проти центрального уряду Сомалі і перешкоджає гуманітарної діяльності ООН. Бараве довгий час був оплотом "Аль-Шабаба", перш ніж війська Сомалі і Африканського союзу захопили місто і вигнали екстремістів, що забороняли спорт.

Нагадаємо, терористична організація "Ісламська держава" пригрозила президенту Росії Володимиру Путіну терактами під час проведення чемпіонату світу з футболу.

Ісламісти опублікували у соцмережах плакати, якими погрожують Росії через дії путінських солдат на території Сирію та підтримку тамтешнього диктатора Башара Асада.

"Росія 2018. Путін, ти невіруючий. Ти заплатиш за вбивство мусульман", – напис на плакаті.

Раніше "ІД" розповсюджувала матеріали, якими погрожувала світовим зіркам футболу: Ліонелю Мессі, Неймару та Марко Асенсіо.

Чемпіонат світу з футболу пройде з 14 червня по 15 липня на 12 стадіонах в 11 містах Росії.