УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

“А ще декілька років тому про нього говорила вся Україна”: Куди подівся Артем Федецький. З ким живе і чим займається футболіст

15/04/2018
“А ще декілька років тому про нього говорила вся Україна”: Куди подівся Артем Федецький. З ким живе і чим займається футболіст

Вже сьогодні він легенда, але як починав свою кар'єру Артем Федецький та хто завжди поруч уже багато років. Дізнайтесь більше про життя відомого футболіста.

Сучасна легенда українського футболу народився навесні 1985 року у Нововолинську.

Свою футбольну кар'єру хлопець почав у «Волині», потім активно продовжив грати в юнацькій лізі в складі донецького «Шахтаря».

В основному складі він почав грати у складі гірників. Проте в перші роки його не часто випускали на поле. Ще два сезони футболіст грав в складах київського «Арсеналу» і ФК «Харків» відповідно.

В "Шахтарі" йому пощастило грати в 2008- 2009 роках. Тоді гірники отримали довгоочікуваний Кубок УЄФА після перемоги над потужним бременським «Вердером». Артем Федецький за футбольні досягнення отримав медаль «За працю і звитягу».

Після продовжив виступати в складі львівських «Карпат». У цьому клубі футболіст зміг розкритися і показати увесь свій талант.

Там він зіграв 3 сезони. Захисник зумів розписатися у воротах противників цілих 12 разів, що для футболістів-захисників велика рідкість.

Далі футболіст перейшов у дніпропетровський футбольний клуб «Дніпро», з яким вони дійшли до престижного чемпіонату Ліги Європи та кілька разів завоював бронзові медалі національного чемпіонату. За "синьо-білих" Артем Федецький зіграв близько сімдесяти матчів у всіх турнірах, 6 раз він засмучував супротивників точним ударом у ворота.

З 2016 Артем – футболіст німецького клубу «Дармштадт», в якому захисник знову невтомно борознить свій улюблений правий фланг.

Зміг відзначитись Артем і в складі збірної, де почав виступав з 2010 по 2015. 

На футбольному полі Артем Федецький неодноразово відзначався емоційною поведінкою, міг і на суперника "наїхати", а міг і на суддю, за що часто отримував жовті картки. Проте іншим він був з уболівальниками, яким завжди дякував після гри і перший дарував свою футболку.

У 2007 році, ще не будучи футбольним генієм, Федецький одружився з красунею Юлією. До цього вони зустрічалися багато років. У шлюбі у них народився син Андріан, якому жінка приділяє увесь свій вільний час. Також вона продовжує навчання на факультеті романо-германських мов і пише дисертацію.

Юлія розповідала в інтерв'ю, що вони люблять їздити на Шацькі озера, де влаштовують пікніки.

"Мій чоловік обожнює бутси це його слабкість. А по магазинах ходити не любить. Його одягаю я"- розповідала дружина Федецького.

Сьогодні Артем Федецький сьогодні повернувся в Україну і грає за львівські "Карпати". Більшу частину свого часу футболіст приділяє родині і сину. Хто зна, може в майбутньому він теж стане відомим футболістом.