УКР
App for android App for apple
Футбол
Подобається

Барселона побила неймовірний рекорд тривалістю півстоліття

18/04/2018
Барселона побила неймовірний рекорд тривалістю півстоліття


Каталонці ще не програвали у Ла Лізі

Барселона зіграла внічию із Сельтою в рамках 33 туру Ла Ліги та побила рекорд Реал Сосьєдада 1979 року.

Каталонці за п'ять турів до кінця ще жодного разу не програли. У сезоні 1978/79 команда з Країни Басків видала неймовірну стартову серію – 32 матчі без поразок.

Також рекорд встановив голкіпер каталонців Марк-Андре тер Штеген. Німецький воротар – єдиний з гравців Барселони, хто взяв участь у всіх матчах чемпіонату Іспанії в цьому сезоні.

Нагадаємо, Барселона побила історичний рекорд, продовживши свою безпрограшну серію в чемпіонаті Іспанії до 39 матчів. Після матчу з Сельтою ця серія досягла 40 матчів.

Цікаво, що у цьому сезоні Барселона програла лише один матч, але наскільки гучно. Каталонці поступились у матчі-відповіді чвертьфіналу ЛІги чемпіонів італійській Ромі та залишили турнір.

Зазначимо, що найбільш впливові гравці Барселони незадоволені наставником команди Ернесто Вальверде. Про це повідомили у програмі El Larguero на радіо Cadena SER. Зокрема повідомляється, що футболістам не до вподоби захисна модель гри, яку впровадив головний тренер.

Гравці каталонського клубу переконані, що вдалі виступи у Прімері лише маскували кепську гру команди.

Нагадаємо, 10 квітня в матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів Рома на "Стадіо Олімпіко" приймала Барселону. Перша гра завершилася на користь "блаугранас" з рахунком 4:1, тому Ромі потрібно було відіграватися і забивати як мінімум три голи. І це команді Еусебіо Ді Франческо вдалося зробити.

Спочатку на 6-й хвилині Едін Джеко вивів римлян вперед і "джаллороссі" вдалося утримати рахунок до перерви. У другій половині зустрічі, також продовжуючи грати у два форварди (Едін Джеко – Патрик Шик), римляни вміло пресингували і підганяли Барсу до своїх воріт. У підсумку Джеко заробив пенальті, який реалізував Даніеле Де Россі. За десять хвилин до кінця основного часу Костас Манолас вдало пробив головою після подачі кутового і зробив рахунок 3:0 на користь Роми, що її повністю влаштовувало.

Барселона влаштувала шквал атак, Ліонель Мессі зробив все можливе, щоб забити гол, але цей вечір був за Ромою. 3:0 – перемога "вовчиці".