УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

За любов до України: на російського коментатора завели справу

18/04/2018
За любов до України: на російського коментатора завели справу

Олексій Андронов розповів кумедну історію

Відомий російський коментатор Олексій Андронов розповів, чим завершилося кримінальна справа, заведена на нього за фразу «ніщо і ніхто не зможе перешкодити мені любити Україну».

"Візит до слідчого з особливо важливих справ завжди залишиться зі мною. В березні 2016 року ми прилетіли з Кирилом Дементьєвим у Дортмунд на матч Боруссія – Тоттенхем, на вокзалі вантажимося в машину до нашого друга, дзвонить телефон: «Здрастуйте, Слідчий комітет, можете завтра до нас прийти?» – «Ні, а навіщо?» – «Тут справа на вас, коли зможете?». Ми домовилися, що я повертаюся з Німеччини в понеділок – телефонуйте у вівторок, в середу прийду. Проходить два місяці, я сиджу на «Дощі», поруч Марія Макєєва, тоді керівник нашої інформаційної служби. Дзвінок: «Олексій, це Слідчий комітет, ви, напевно, пам'ятаєте» – «Звичайно, пам'ятаю, ви так і не передзвонили» – «Так, ми тут самі трохи попрацювали. Вашу справу ми закриваємо – для цього треба прийти». Під загальний регіт сказав Маші: «Завтра на роботу не прийду, йду в Слідчий комітет закривати справу». На «Дощі» такі теми популярні, але що це торкнеться спортивного оглядача – не очікували навіть вони.

Зі мною в якості адвоката пішов один, при цьому не ліберал, а зовсім навіть навпаки. Він зараз займає один помітний пост у російському футболі, не хочу його називати. Дві з половиною години, які не забудеш ніколи. 282-я стаття (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності, максимальне покарання становить 6 років позбавлення волі). Там величезна папка: інтерв'ю Дудю, обведена червоним фломастером фраза: «Ніщо і ніхто не зможе перешкодити мені любити Україну». Слідчий запитав: «Поясніть, що ви мали на увазі в цій фразі?» – «Що ніщо і ніхто не зможе перешкодити мені любити Україну. Сказати таке – вже екстремізм?» – «Той, хто подав на вас заяву, вважає, що так». Гортає далі, а там один твіт на сторінку і написано: «ознак екстремізму не виявлено»; печатка, підпис, майор такий-то. І так вся папка: фейсбук, твіттер, все що завгодно. В тому числі і той сумнозвісний твіт.

Мені здається, було розуміння. Цю справу туди занесли не загальним порядком, закрити її треба було якісно, щоб більше не відкривати. Тому що це маячня – що там обговорювати? Яка 282-я стаття в словах «ніхто не змусить мене розлюбити Україну»? Це ж нісенітниця!", – сказав в інтерв'ю Sports.ru Андронов.

Нагадаємо, Олексій Андронов пожартував над національною збірною Росії з футболу.

Андронов виклав відео з машиною, на борту якої написано «Збірна Росії з футболу — обличчя нашого спорту!». При цьому у вікні автомобіля була видна голова… живої вівці.

«Відео дня», — прокоментував свій ролик Андронов.

Росія прийматиме чемпіонат світу з футболу 2018-го року. Змагання пройдуть з 14-го червня по 15-е липня.
 

я