УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Чи дозволено українським спортсменам змагатися у Росії: Жданов все пояснив

19/04/2018
Чи дозволено українським спортсменам змагатися у Росії: Жданов все пояснив


Спортсмени самі несуть відповідальність за наслідки

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов прокоментував у Facebook інформацію про зміну закону, який забороняє виступати на змаганнях у Росії.

"У  мережі розповсюджується недостовірна інформація щодо нібито скасування Наказу Міністерства молоді та спорту про заборону участі національних збірних команд України у змаганнях на території країни-агресора.

Враховуючи автономію спорту та Олімпійську хартію, я не можу фізично заборонити поїздки спортсменів і тренерів на змагання закордон. Тому ми юридично уточнили цей момент в наказі і заборонили державне фінансування участі збірних команд України у змаганнях на території країни агресора. Наголошую – суті рішення це не міняє. Жодних коштів українських платників податків не буде витрачено на такі поїздки. Жодних виплат державних преміальних за участь в таких змаганнях не буде нараховано.

Міністерство, і як міністр, незмінні у своїй позиції – ми категорично проти участі збірних команд у будь-яких змаганнях в Росії. Усю моральну відповідальність за самовільну участь в цих змаганнях, безпеку та усі інші наслідки – несуть відповідні федерації та персонально ті атлети й тренери, які ризикнуть поїхати до країни агресора. Вони про це попереджені", – заява міністра.

Нагадаємо, виконком Асоціації спортивної боротьби України прийняв рішення поновити заявку збірної України на участь в чемпіонаті Європи з боротьби в російському Каспійську.

"З метою участі у континентальному чемпіонаті, мінімізації ризиків, що очікують спортивну боротьбу України внаслідок неучасті у цьому заході, та у відповідності до непохитних принципів Олімпізму, положень Олімпійської хартії та Всесвітньої федерації боротьби UWW", – пояснили на офіційному сайті асоції.

У березні міністр молоді та спорту Ігор Жданов підписав наказ про заборону участі національних збірних команд України у спортивних заходах на території Росії.

Також міністр знову закликав міжнародні федерації не призначати змагань на території країни, де систематично нехтують міжнародним законодавством у сфері спорту, і яка є порушником кодексу ВАДА.