УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Манчестер Сіті заплатить росіянам за чемпіонство

19/04/2018
Манчестер Сіті заплатить росіянам за чемпіонство

Англійці мають доплатити Уфі за трансфер Зінченка

Манчестер Сіті, який достроково став чемпіоном Англії, заплатить бонуси російському клубу Уфа, за який виступав українець Олександр Зінченко.

У договорі між клубами були прописані бонуси на випадок, якщо Зінченко стане чемпіоном Англії у складі Сіті.

"Винагороду Уфа отримає, вона невелика, але воно є. Подробиць поки повідомляти не будемо", – розповів генеральний директор клубу Шаміль Газізов.

У цьому розіграші англійської Прем'єр-ліги Зінченко відіграв за Сіті сім матчів. Згідно з регламентом турніру, футболісту достатньо взяти участь у п'яти матчах своєї команди, щоб отримати медаль.

Зінченко – чемпіон Англії: як це було
Поразка Манчестер Юнайтед від Вест Брома з рахунком 0:1 в рамках 34-го туру АПЛ дозволила Манчестер Сіті достроково стати чемпіоном Англії сезону 2017/2018. За п'ять турів до фінішу перевага "городян" становить 16 очок.

Таким чином Манчестер Сіті став чемпіоном Прем'єр-ліги Англії втретє в своїй історії – раніше "городяни" брали титул у 2012 році під керівництвом Роберто Манчіні і в 2014 на чолі з Мануелем Пеллегріні.

Наставник Сіті Пеп Гвардіола після чемпіонство в Іспанії з Барселоною і в Німеччині з Баварією виграв титул вже в третьому з п'яти провідних європейських чемпіонатів.

Олександр Зінченко є вихованцем донецького Шахтаря, але за основну команду "гірників" він не зіграв жодного матчу. У 2015-16 роках він виступав за Уфу, після чого його купив Сіті. Сезон 2016/17 Олександр провів в оренді у ПСВ.