УКР
App for android App for apple
Футбол
Подобається

Футболіст збірної Англії боїться брати рідних у Росію через страх расизму

07/06/2018
Футболіст збірної Англії боїться брати рідних у Росію через страх расизму

Денні Роуз не візьме сім'ю на мундіаль через страх расизму і проблеми з безпекою

Захисник лондонського "Тоттенхема" і збірної Англії Денні Роуз заявив, що не дозволить родині приїхати підтримати його на чемпіонат світу-2018 в Росію, оскільки побоюється, що його близькі зіткнуться з образами на ґрунті расизму. Збірна Англії виступить на груповому етапі мундіалю в квартеті G, де її суперниками будуть команди Тунісу, Панами і Бельгії.

ПОПУЛЯРНЕ:Коментар про “футболобандерівців” заборонив співачці виступати на ФІФА

"Я не турбуюся за себе, але я сказав моїй родині, що не хочу, щоб вони приїжджали туди через расизм і те, що ще може там статися. Я не хочу турбуватися за безпеку моєї сім'ї в той час, коли намагатимуся підготуватися до ігор. Якщо щось трапиться зі мною, це не вплине на мене так, як якщо образять мою сім'ю ", – сказав Денні Роуз.

 

"Мій батько сильно засмучений, я чув це по його голосу. Він сказав мені, що, може, у нього більше ніколи не буде можливості приїхати і подивитися на мене на чемпіонаті світу. Було боляче це чути, це дуже сумно, але так йдуть справи. Якимось чином Росія отримала право провести чемпіонат світу, і ми змушені з цим миритися ", – додав він.

Раніше Футбольна асоціація Англії (FA) повідомила, що для гравців буде проведена спеціальна підготовка до того, як себе вести при можливих випадках прояву расизму, а психолог англійської національної команди Піппа Гранж проводитиме консультації на тему, як впоратися з таким явищем і подолати наслідки образ на расовому ґрунті.

Цю інформацію підтвердив і головний тренер національної збірної Англії Гарет Саутгейт. "Ми працюємо з нашими гравцями над тим, як будемо підтримувати один одного, якщо подібне трапиться. Але ми дійсно сподіваємося, що подібних ситуацій не виникне", – зазначив Саутгейт.

Чемпіонат світу в Росії пройде з 14 червня по 15 липня в 11 містах. Повний розклад матчів ЧС-2018 є на нашому сайті.

Всі 32 збірні чемпіонату світу поділені на вісім груп по чотири команди в кожній. По дві команди з кожного квартету після групового етапу вийдуть в 1/8 фіналу. Турнірні таблиці всіх груп ЧС-2018 доступні на нашому сайті.

Інформація про всі збірні ЧС-2018 – статистика виступів на чемпіонатах світу, знакові матчі, інформація про тренера та інше