УКР
App for android App for apple

Після Усика і Ломаченка ще один український боксер захистив титул чемпіона світу

18/06/2018
Після Усика і Ломаченка ще один український боксер захистив титул чемпіона світу

Чемпіон світу за версією WBA в найлегшій вазі Артем Далакян провів перший захист свого титулу.

Вона відбулася в Києві на вертолітному майданчику КВЦ Парковий. Суперником Далакян був боксер з Таїланду Сірічаі Тайен. Українець володів ініціативою протягом усього бою, змушуючи суперника йти в глуху оборону. Три рази за поєдинок Тайен опинявся в нокдауні, але кожен раз знаходив сили піднятися. У восьмому раунді затяжна атака Далакян завершилася кількома потужними ударами в голову супернику, і арбітр вирішив зупинити бій – перемога українця технічним нокаутом.

ПОПУЛЯРНЕ: Продукти, які не варто їсти на сніданок

Далакян вперше захистив свій титул чемпіона світу і поки що не має поразок на профі-рингу при 17 перемогах (12 – нокаутом).

У лютому Далакян здобув перемогу над американцем Брайаном Вілорій в поєдинку за вакантний титул чемпіона світу за версією WBA в найлегшій вазі (до 50,8 кг).

Далакян став третім українцем після Василя Ломаченка та Олександра Усика, який є чинним чемпіоном світу з боксу. Всього ж Далакян став 11-м українським чемпіоном світу в історії.

Після перемоги над Вілорій Далакян заявив, що не має наміру зупинятися на досягнутому, а збирається зустрітися з іншими чемпіонами дивізіону і рухатися до звання абсолютного чемпіона світу.