УКР
App for android App for apple
Здоров'я
Подобається

Як позбутися набряку ніг улітку?

30/06/2018
Як позбутися набряку ніг улітку?

Влітку кров ставати густішою, а її циркуляція – повільної. В результаті посилюється навантаження на ноги, наслідком чого стає синдром постійної втоми, набряклості ніг і загострення варикозної хвороби.
 

Про це повідомила лікар Вікторія Савицька.
 
Найбільш часто і гостро проблеми з ногами проявляються під час тривалих поїздок, а також при сидячому способі життя. Перш за все, наполягає лікар, варто пам'ятати, що набряки і одутлість ніг виникають не через великого споживання рідини, а якраз навпаки.
 
«При нестачі води кров гусне, повільніше циркулює по організму. В результаті частково виникають застої в венах, тому важливе правило – багато і досить пити. Твердження, що споживання великої кількості рідини веде до набряків справедливо лише в разі, якщо цією рідиною є пакетовані соки, кола і інша солодка газована вода, пиво, коктейлі і так далі.
 
В дорозі, при сильній спеці, а також при сидячій роботі намагайтеся вживати в їжу якомога менше копчених, солоних і смажених продуктів. Сбір у відпустку, не варто намагатися позбутися целюліту спеціалізованим масажем в салоні.
 
Скільки разів жінкам кажуть, що пряме протипоказання – варикоз, ослабленість або закупорка судин і вен, але вони вперто прагнуть так стати стрункішою і привабливіше. Не замислюючись про те, що незабаром отримають ще більш серйозні проблеми. Енергійний масаж може посилити прояви венозної недостатності, спровокувати прогресування варикозного розширення вен і навіть викликати тромбофлебіт », – говорить експерт.
Головне правило – не допустити венозної недостатності, яка виникає при тривалому перебуванні в нерухомому стані.