УКР
App for android App for apple
Інші види спорту
Подобається

Українець став чемпіоном Європи з велоспорту

04/08/2018
Українець став чемпіоном Європи з велоспорту

У Глазго триває чемпіонат Європи 2018 року з велоспорту на треку. Український велогонщик, студент Львівського державного університету фізичної культури Роман Гладиш виборов золоту медаль у скретчі – індивідуальній гонці на 15 км.

Зазначимо, це перша нагорода найвищого ґатунку для української збірної на континентальному форумі в столиці Шотландії.

Українець Роман Гладиш вважався одним з фаворитів індивідуальної гонки на 15 км. Свій статус він підтвердив, провівши у відриві від основної групи більшу частину гонки. Напарником львів’янина у відриві став француз Адреєн Гарель. Їх дует втримав перевагу над пелотоном до фінішного кола, а на останніх метрах Гладиш вирвався вперед і став переможцем.

Нагадаємо, в 2017 році Роман Гладиш на цій дистанції виборов «бронзу» чемпіонату Європи в Берліні.

ДОВІДКА

Гладиш Роман Іванович

• Народився 12-го жовтня 1995 року у Львові. Член національної збірної команди України з велосипедного спорту. Майстер спорту України міжнародного класу з велосипедного спорту (трек). Представляє Збройні сили України та Львівську обласну школу вищої спортивної майстерності, найкращий велотрековик України за результатами змагань 2014 року.

• Розпочав займатися велоспортом у СДЮШОР «Локомотив» (Львів) під керівництвом тренерів Василя Шаповалова та Андріана Ковбасюка. Упродовж 2010–2014 років навчався на відділенні велоспорту Львівського училища фізичної культури в групі старшого вчителя відділення велоспорту Андрія Каргута.

• Від 2016 року студент факультету спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

• Неодноразовий переможець чемпіонатів України, неодноразово виборював нагороди чемпіонатів Європи та Кубків світу як серед юніорів та молоді, так і серед дорослих.