УКР
App for android App for apple
Футбол
Подобається

Відомий воротар з України поставив новий національний рекорд в чемпіонаті Іспанії

13/11/2018
Відомий воротар з України поставив новий національний рекорд в чемпіонаті Іспанії

Андрій Лунін – наймолодший український футболіст, який зіграв у Ла Лізі

В той момент, коли 19-річний українець Андрій Лунін дебютував в чемпіонаті Іспанії, скориставшись подарунком долі у вигляді травми основного голкіпера "Леганеса" Івана Куельяра, він став новим володарем національного рекорду. До цього наймолодшим українським футболістом в іспанській Ла Лізі був 22-річний Дмитро Чигринський, який виступав за "Барселону".

З того часу, як Чигринський дебютував за "Барселону" пройшло більше дев'яти років. За цей час в клубах топ-дивізіону Іспанії побувало шість футболістів. Наймолодшими були Євген Коноплянка та Максим Коваль (по 25 років), так що досягнення Луніна заслуговує на повагу.

Хоча, звичайно, дебют – це всього лише початок шляху. Нікому з українців ще не вдавалося надовго затриматися в Іспанії. А Чигринський – свого часу був включений в топ-11 гірших трансферів "Барселони".

Але зараз Лунін переключився на іншу хвилю. Вчора в збірну України прибули всі гравці, а Лунін разом з іншим іспанським легіонером Василем Кравцем (виступає в другому під силу дивізіоні за "Луго") був в числі перших.