УКР
App for android App for apple
Здоров'я
Подобається

В яких випадках при тренуваннях не варто пити воду, а в яких – це життєво необхідно?

09/12/2018
В яких випадках при тренуваннях не варто пити воду, а в яких – це життєво необхідно?

Багато людей постійно сперечаються про необхідність пиття води під час тренування. Одні стверджують, що під час фізичних навантажень споживати рідину вкрай небажано, інші кажуть, що це необхідно організму.  

Можна чи ні пити воду під час фітнес-тренувань залежить від того, яким саме видом фітнесу ви займаєтеся.

Пити воду під час тренування, з одного боку, потрібно, адже з курсу біології в школі ми знаємо, що людина на 75-80% складається з води і недолік води, тобто зневоднення, позначається на організмі негативно. Саме тому стежити за водним балансом в організмі просто необхідно. При активних фізичних навантаженнях, температура тіла починає підніматися.

Щоб охолодитися, організм починає виділяти піт, що балансує температурний режим всередині тіла. При цьому кров починає густіти, і серцю стає дуже важко пропускати її через себе і розподіляти по організму. Як результат, серце отримує подвійне навантаження через зневоднення організму при заняттях спортом.

 Ми займаємося спортом для того, щоб тримати фігуру в нормі і знизити вагу. Але ось недолік води в організмі сильно гальмує спалювання жиру. Занадто густа кров не доносить кисень до клітин, а значить, клітини жирних речовин не окислюються. Але ж тільки при достатній кількості кисню в крові може відбуватися розщеплення жиру.

Пити воду під час тренування, виходить, не тільки можна, а й життєво необхідно. Вода допомагає відновити організм після фізичних навантажень, сприяє засвоєнню білків, надходженню амінокислот в м'язові клітини. Через зневоднення організму, білок погано засвоюється, а всі надлишки виводяться з організму природним шляхом. Тому, якщо мета занять в спортзалі для вас – наростити м'язову масу, то без води цей процес буде відбуватися вкрай повільно.

Якщо ж ви приймаєте додатково креатин і білкові добавки, то норма споживання води на добу виростає з 1,5 літрів (норма) до 3 літрів.

Проте, існують такі види спорту, коли під час тренування не дозволяють пити багато води. Зокрема, таким видом спорту є біг. У цьому атлетичному виді спорту рясне споживання води може знизити витривалість.

Також пити воду під час тренування не рекомендується спортсменам, які готуються до змагань і бажають позбутися від рідини в організмі, такий режим називається «сушка».

Проте, пити воду під час звичайних тренувань просто необхідно.

Тому пийте на здоров'я!