УКР
App for android App for apple
Бокс рус
Подобається

Хто такий боксер Руденький, який побив трьох людей ( ВІДЕО)

09/07/2015
Хто такий боксер Руденький, який побив трьох людей ( ВІДЕО)

дмитро руеньий

Учора українську громадськість сколихнула новина про те, що чемпіон України з боксу у важкій вазі Дмитро Руденький разом з друзями в Умані побив в кафе сімейну пару та чоловіка, який за них заступився

Еспресо.TV розпитало головного тренера нашої боксерської збірної Дмитра Сосновського про Дмитра Руденького.

"Він виграв чемпіонат України у 2012-му і практично одразу перейшов виступати за клуб "Український отамани", де, до речі, його кар’єра склалася невдало. Проте він був у мене на пару зборах. Це спокійний, скромний, адекватний хлопець. Він був абсолютно керований, працелюбний виконував усі вказівки. Не був якимось звіром. Врівноважений, впевнений у собі. Фізично він міцний, тренований, важковаговик. Жодних конфліктів ні з тренерським складом, ні з іншими спортсменами у нього не було. Як на мене, великі люди завжди спокійні. Як про слона кажуть, що його треба рознервувати", – розповідає Сосоновський.

Проте тренер констатує, що вже близько трьох років він не бачив Руденького і не знає, наскільки боксер міг змінитися за цей час.

"Я був здивований цією звісткою. Чому він так вчинив – я там не був, не знаю. Можливо, день народження, якийсь алкоголь… Ясна річ, Дмитро не мав права розпускати руки, тим паче до жінки. Якщо на те було жодних причин і він так вчинив, то людина неадекватна і щось у неї з психікою не те. З іншого боку, конфліктна ситуація не є односторонньою. Я не знаю тих людей, з якими виник конфлікт. На відео добре нічого не видно – штовханина, тягаються", – каже Сосновський.

Фахівець каже, що хотів би знати, що спровокувало боксера на таку агресію. Зауважує, що ті, кого побив спортсмен – не пересічні громадяни.

"Всі говорять про Руденького, а чому мовчать про іншу сторону конфлікту? Що то за люди? Мені говорили, що вони родичі високопосадовця – заступника колишнього міністра аграрного комплексу Швайки. Не можна однобоко висвітлювати ситуацію. Буча роздувається тільки з одного боку. Може, то не Руденький зчинив конфлікт, а ті люди", – припускає Сосновський.

Тренер збірної взагалі обурюється, що в такий час – війна в країні – працюють розважальні заклади.

"Я вже 300 разів казав: усі дискотеки, ресторани – все позакривав би і категорично заборонив. З мого залу 5 вихованців воюють у зоні АТО. А здорові бугаї ходять по дискотеках – хай ідуть теж воювати. Та їх ніякі мобілізації не бере. От і маємо", – бідкається Дмитро Дмитрович.

Зараз тренер знаходиться разом зі збірною на зборах і відреагував на резонансну подію. Учора ввечері він зібрав боксерів і вкотре попросив не ходити в місця, де збирається багато людей.

"Серед них є багато неадекватних – одні курять, другі нюхають, треті ковтають таблетки, четверті прийшли з АТО з порушеною психікою. Попросив хлопців максимально уникати тих ситуацій, де можна бути  спровокованим. У мене самого були такі випадки", – каже Сосновський.

Як ми уже повідомляли, учора у Федерації боксу нам зазначили, що Руденький з 31 грудня 2013 не отримує зарплати в Мінспорту, не відвідує з листопада 2013 року тренувань та не є членом жодного клубу.

У клубі "Українські отамани" теж відмежувалися. Генеральний директор клубу Дмитро Гайструк заявив, Руденький не є його членом з 2013 року.

"Мені особисто достеменно не відомо, чи був на відео Руденький, тому будемо чекати закінчення розслідування і тоді вже ухвалювати відповідне рішення, аж до позбавлення боксера всіх регалій", – каже Гайструк.

Тим часом радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко запевняє, що кримінальне провадження за статтею "Хуліганство" знаходиться на особистому контролі начальника Черкаської міліції Владислава Пустовара.

"Можете не сумніватися, що воно буде всебічно розслідуване і винні понесуть жорстоке покарання", – написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, відео жорстокого побиття опублікував журналіст Володимир Гамалиця на своїй сторінці у Facebook.

Відео: Youtube