УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Олімпіада-2022 – у Піднебесній

01/08/2015
Олімпіада-2022 – у Піднебесній

24609w660h490croplr

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) оголосив Пекін столицею Олімпійських ігор, вирішивши що саме це місто краще впорається з проведенням ігор у 2022 році, ніж Казахстан. Президент МОК Томас Бах оголосив про рішення на з'їзді в Куала-Лумпурі.

Пекін стане першим містом в історії Олімпійських ігор, в якому пройде і зимова та літня Олімпіада. А також третім азіатським містом після Пхенчхана (2018) і Токіо (2020), в якому пройдуть міжнародні спортивні змагання.
Слід зауважити, що в процесі подачі заявки на Олімпіаду-2022 більшість зацікавлених міст відкликали свої кандидатури. Відмовилися від своїх попередніх заявок Мюнхен, Осло і Стокгольм. Головним чином через відсутність підтримки населення або високих витрат.

За право проводити Зимові Олімпійські ігри 2022 на початку змагалися 13 претендентів. Станом на листопад 2014 офіційних претендентів всього 2: Алмати (Казахстан), Пекін (Китай). 
У польському Кракові міська влада зробила референдум: "Чи потрібна Кракові Олімпіада?." Більшість мешканців була проти проведення Олімпіади і тому Краків зняли з перегонів по проведенню "білих ігор" 2022 року. Львів та Осло також вибув з боротьби за проведення олімпіади.

Перевагою Пекіна МОК назвав значний досвід в організації великих заходів, який вже є у китайській столиці. Для Зимових ігор у 2022 році будуть використані шість спортивних об'єктів, які були побудовані для Літніх Олімпійських Ігор 2008 року.

Однак, ставка МОКу на Пекін викликає суперечки. У столиці Китаю не так багато снігу і його доведеться замінити на штучний, що призведе до залежності від погоди і великим грошовим видаткам. Крім цього, змагання будуть погано виглядати по телевізору.

Через відсутність натурального снігу картинка на екранах телевізорів буде далека від привабливої: по обидві сторони трас для лижних гонок, біатлону або гірських лиж та сноуборду снігу не буде. В додачу два запропоновані столицею Китаю місця для розташування гірського Олімпійського села знаходиться на значній відстані від аеропорту – в дорозі доведеться провести 80 і 140 хвилин. Також Пекін піддається критиці за порушення прав людини. Однак, подібна критика звучить й на адресу Казахстану.

 

Джерело: Корупція.Спорт