УКР
App for android App for apple
Мотивація
Подобається

Мама помітила темне кільце навколо шиї дочки. Хто б міг подумати, що лікарі скажуть таке! (ФОТО)

14/01/2016
Мама помітила темне кільце навколо шиї дочки. Хто б міг подумати, що лікарі скажуть таке! (ФОТО)

 

14-річна Пантера помітила, що дуже часто вона почала відчувати гостру спрагу. Головний біль теж став нерідким гостем. Близькі почали відзначати, що її настрій змінюється зі швидкістю світла.

Тут її мама звернула увагу на темне кільце навколо шиї, немов дівчина нехтує елементарною гігієною. Але виявилося, що все куди більш серйозніше …

31

Подібне кільце може сигналізувати про наявність діабету 2-го типу. Тепер Пантері доводиться регулярно перевіряти рівень цукру в крові і робити уколи інсуліну.

32

 

Лікарі підтверджують інформацію про те, що широке темне кільце навколо шиї може бути ознакою того, що в організмі стався збій.

Діабет 2-го типу – метаболічне захворювання, яке характеризується високим рівнем цукру в крові (гіперглікемія). Захворювання розвивається в результаті порушення взаємодії інсуліну з клітинами тканин.

33

Кільце з гіперпігментацією, викликане гіперглікемією, по-науковому називають чорніє акантозом. Він також може проявитися в пахвовій і паховій областях.

Лікарі повідомляють, що діабет 2-го типу стрімко "молодшає". Все частіше їм хворіють підлітки і навіть маленькі діти. Пантера та її родина сподіваються, що цей випадок допоможе комусь на ранніх стадіях виявити цю підступну хворобу.

Будьте здорові!