УКР
App for android App for apple
Мотивація
Подобається

Чи зможете ви побачити замаскованого німецького снайпера, який прицілився прямо в вас? (ФОТО)

17/01/2016
Чи зможете ви побачити замаскованого німецького снайпера, який прицілився прямо в вас? (ФОТО)

Фотограф Симон Меннером (Simon Menner) в 2010 році увійшов в контакт з командуванням німецької армії, щоб зробити серію знімків під назвою «Камуфляж» (Camouflage). Отримавши дозвіл, він провів дві окремих фотосесії: одну в «нудному» лісі на півночі Німеччини з молодими і недосвідченими солдатами, а другу – в Німецьких Альпах, з групою елітних спецназівців.
І хоча сам фотограф позиціонує свої роботи як концептуальний погляд на проблеми конфліктів і воєн, знімки також вельми повчальні з погляду методів маскування військових на пересіченій місцевості.
При цьому, хоча на фотографіях показані реальні приховані снайпери, багато з глядачів ставлять під сумнів справжність зображень, що Меннером здається вельми забавним.
«Перш за все, все це реально, – говорить він. – Тим, хто сумнівається слід звернутися в німецьку армію. У кожному кадрі присутні снайпери, яким було наказано цілитися в камеру, так що вони могли бачити мене, хоча я майже ніколи не бачив їх. Отримана ними професійна підготовка означає, що на деяких зображеннях жодних їхніх слідів не видно, навіть якщо ви переглянете зображення піксель за пікселем ».
Підказки – наприкінці поста