УКР
App for android App for apple
Мотивація
Подобається

7 популярних ранкових звичок, які можуть зіпсувати весь день (ФОТО)

07/02/2016
7 популярних ранкових звичок, які можуть зіпсувати весь день (ФОТО)

Кожна людина звикає робити певні речі з ранку. Якщо ж звички порушуються, для цього безумовно є важлива причина. Наприклад, ви спізнюєтеся або вам необхідно якось рахуватися з людьми, які живуть з вами. Однак є звички, які здатні зіпсувати ваш день, тому краще від них позбутися.

Ось що не можна робити вранці і чому.

1. Перемикання будильника

Вранці так хочеться полежати хоча б ще 5 хвилин після дзвінка будильника … Відучіть себе від згубної звички перемикати будильник на 5-10 хвилин і знову засипати. Це тільки запускає новий цикл сну, який буде незабаром перерваний. Це означає, що після 5 зайвих хвилин в ліжку ви встанете більш розбитим і швидше втомитеся, ніж якби ви змусили себе встати відразу, коли прокинулися після першого ж дзвінка будильника.

1

2. Перенесення тренування

Багато людей намагаються підтримувати здоров'я, ходять на тренування, займаються спортом або хоча б роблять зарядку. Вранці хочеться відкласти заняття спортом на більш пізній час, однак цього не варто робити, адже в кінці дня ви, можливо, втомитеся. Найкраще перенести тренування на ранковий час.

2
3. Вуглеводи на сніданок

Багато хто звик до стереотипу, що вівсянка на сніданок – це корисно. Але вже зовсім скоро після неї ви відчуєте голод, вам може захотітися більш калорійної і шкідливої ​​їжі. Це тому, що вівсянка і інші каші – це вуглеводи, більшість з яких досить швидко засвоюються. Набагато більш вдалим вибором для сніданку буде білкове меню – наприклад, яєчня з беконом, будь-яке м'ясо або риба, або хоча б сир з йогуртом. Це додасть більше енергії і дозволить залишатися ситим довше.

3

4. Чищення зубів відразу після сніданку

Багато хто звик чистити зуби після сніданку. Адже здається цілком логічним, що зуби чистять після їди. Однак це не зовсім правильно. Під час їжі в роті утворюються кислоти, які здатні пом'якшувати зубну емаль. Тому не рекомендується чистити зуби відразу після їжі, адже це може пошкодити емаль. Вранці найкраще чистити зуби відразу після підйому з ліжка перед сніданком.

4
5. Перевірка повідомлень або пошти відразу після пробудження

Подібна звичка зробить ранок стресових для вашого організму. До того, ж ви навряд чи зможете дати чітку відповідь на повідомлення, тому відкладіть цю справу хоча б до сніданку.

5
6. Гарячий душ

Багато напевно турбуватимуться, дізнавшись про це. Але чим більше гарячий душ ви приймаєте вранці, тим більше ви заважаєте організму прокинутися. Ідеальний вибір для ранку – прохолодний душ, який не тільки бадьорить, стимулює кровообіг, але і додасть більше енергії.

6

7. Час для себе

Не забувайте ввести якусь звичку, яка допоможе насолодитися новим днем. Нехай це буде просто прослуховування улюбленої пісні, сидячи в тиші. Дозвольте собі спокійно поснідати, насолоджуючись видом з вікна. Навіть якщо ви поспішаєте, приділіть собі пару хвилин.

7