УКР
App for android App for apple
Мотивація
Подобається

Є лише дві якості, на яких базуються міцні стосунки: вчені знають

20/08/2016
Є лише дві якості, на яких базуються міцні стосунки: вчені знають

Міцні стосунки – це тривала і наполеглива робота, яка вимагає постійних зусиль від кожної людини. Але насправді все не так страшно, як це може здатися на перший погляд.
 

Вчені з'ясували, що для довгих і стійких стосунків необхідні всього дві якості, які повинні бути притаманні кожному з нас – це доброта і щедрість.

Психолог Джон Готтман (John Gottman) зі своєю дружиною Джулією в ході багаторічних досліджень і експериментів встановили, що доброта «склеює пари». Поряд з емоційною врівноваженістю ця якість є найбільш важливим фактором стабільного шлюбу.

Найскладніший час для прояву доброти – це сварка. Але в цей момент як ніколи важливо стежити за своїми емоціями. Якщо ви дозволите своїй агресії вийти з-під контролю, це може завдати непоправної шкоди стосункам.

Джулія Готтман пояснює:

Прояв доброти полягає не тільки в тому, що ви не станете виражати свої негативні емоції, це якість дає можливість вибрати спосіб вираження вашого гніву. Так, ви просто можете в люті накинутися на свого партнера або спокійно пояснити йому, що саме спричинило вам біль і чому ви розсерджені. І цей спосіб набагато краще.