УКР
App for android App for apple
Мотивація
Подобається

Помилки батьків: як уберегти дітей від педофілів і Інтернеті

22/08/2016
Помилки батьків: як уберегти дітей від педофілів і Інтернеті

У наш час велика частина педофілів знайомитися з дітьми в мережі Інтернет на різних сайтах знайомств, а також на сторінках у соціальних мережах. Як вберегти дитину від такого знайомства і, що потрібно почати, в разі якщо хтось намагається спокусити вашу дитину, розповів активіст організації "Оккупай-педофіляй" Юрій Петрушевський в програмі "Критична точка" на телеканалі "Україна":

"Наша організація допомагає батькам, а також правоохоронним органам виявити педофіла на стадії листування з неповнолітнім. На жаль, співробітники міліції не мають права під виглядом неповнолітньої дитини зареєструвати акаунт і почати переписку, для подальшого виявлення педофіла. За законодавством України затримати злочинця, можливо, тільки після того, як батьки дитини напишуть заяву в міліцію. – говорить Юрій Петрушевський. – Щоб зловити злочинця ми задіємо родини з дітьми. В основному беруть участь хлопчики до 15 років. За згодою батьків ми реєструємо аккаунт на сайті знайомств, викладаємо фотографії дитини. Перші результати не змушують себе довго чекати. Протягом перших двох годин зацікавлені в знайомстві з неповнолітнім особистості починають писати. Далі дитина веде листування, трохи пізніше підключаються до цього листування батьки. І якщо злочинець пропонує зустрітися або щось непристойне, то батьки телефонують за номером 102, викликають відділ кримінальної міліції у справах неповнолітніх. Співробітниками відділу документується переписка, після чого злочинця затримують".

Далі представник "антипедофільної" організації дав батькам практичні поради: "Якщо ви помітили у своєї дитини дорогі подарунки, іграшки, мобільний телефон або нові кросівки, і ви точно знаєте, що ці речі ви йому не купували, варто задуматися, звідки вони з'явилися. Дуже добре, якщо ви зі своєю дитиною перебуваєте в довірчих відносинах, і можете поговорити, дізнатися, звідки речі. Якщо ні – то вам потрібен доступ до його поштової скриньки та соціальних мереж. Багато батьків допускають одну і ту ж помилку. Вони радять своїм дітям заблокувати підозрілого користувача, і більше з ним не листуватися. Я вважаю, що це неправильно, тому що ця людина є потенційним злочинцем, який може розбестити іншу дитину. Злочинця треба карати, а безкарність породжує ще більше зло", – впевнений Юрій Петрушевський.