УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Фуркад закликав бойкотувати Кубок світу, якщо збірну Росії не дискваліфікують

16/12/2016
Фуркад закликав бойкотувати Кубок світу, якщо збірну Росії не дискваліфікують

Французький біатлоніст Мартен Фуркад має намір здійснити акт бойкоту, якщо IBU не покарає російських біатлоністів, що приймали допінг.

Французький біатлоніст Мартен Фуркад закликав Міжнародний союз біатлоністів (IBU) жорстко покарати представників збірної Росії в цьому виді спорту. Якщо цього не відбудеться, 28-річний француз обіцяє бойкотувати Кубок світу з біатлону. Також Фуркад заявив, що він підключить до бойкоту своїх колег по збірній, передає Корупція.Спорт

"Це складне питання. По-перше, ми повинні отримати достовірні факти, щодо застосування російськими біатлоністами допінгу! Але якщо це підтвердиться, то я хочу побачити як IBU дискваліфікує порушників. IBU повинна вирішити цю проблему і бути більш жорсткою з тими, хто обманює і порушує: "Це не один і не два, це тридцять один спортсмен ", – цитує обуреного Мартена Фуркада NRK.

Один з кращих біатлоністів світу зробив акцент на тому, що якщо російські колеги не будуть покарані, він буде бойкотувати Кубок світу.

До таких різких фраз Мартена Фуркада підштовхнуло сьогоднішнє оприлюднення президентом IBU Андерсом Бессебергом списку з 31 російського біатлоніста, підозрюваного в застосуванні допінгу. Президент IBU також закликає виключити збірну Росії з усіх змагань з біатлону.

Підтримав Мартена Фуркада і Еміль Хегле Свендсен, який заявив наступне: "Ми не можемо мати справу з шахраями. IBU повинен зробити все можливе, щоб цього більше не було. Я підтримую заборону російських спортсменів в змаганнях, але мені шкода, що таке сталося в світі спорту ", – сказав 31-річний норвежець.

Крім того, висловився з приводу скандалу ще один представник норвезької збірної Йоханнес Тінес Бе. "Це драматично. Їх вина поки що не доведена, але, я думаю, що у IBU є вагомі докази. Якщо їх пред'являть громадськості, я підтримаю заборону збірної Росії", – заявив 23-річний скандинав.