УКР
App for android App for apple
Здоров'я
Подобається

Чому бігати шкідливо? Дослідники зважили всі “за” і “проти”!

17/01/2017
Чому бігати шкідливо? Дослідники зважили всі “за” і “проти”!

Якщо ви займаєтеся або тільки плануєте зайнятися бігом, вам напевно доводилося чути, що цей вид спорту шкодить колін. Чи дійсно це так і чи варто відмовитися від бігу зовсім? Давайте розберемося.

Чутки чутками, але факти фактами. Нове дослідження показує, що біг навпаки допомагає зменшити запалення в суглобах. І ці результати роботи вчених повністю розвіюють склалися навколо бігу міфи, повідомляє Корупція Спорт

Так, співавтор дослідження Метт Сили, доцент кафедри фізичної культури при Університеті Бригама Янга в Прово, штат Юта і його колеги прийшли до такого несподіваного висновку після аналізу колінної суглобової рідини декількох здорових чоловіків і жінок віком від 18 до 35. Вчені шукали будь-які ознаки запалення в хімічному складі речовини до і після 30-хвилинної пробіжки і знайшли невелику відмінність в результатах.

«Ми помітили, що у молодих і здорових людей фізичні вправи створюють протизапальну середу, яка може бути корисною з точки зору довгострокового здоров'я суглобів», — стверджує провідний автор дослідження Роберт Хилдал, доцент кафедри фізичної культури в УБЯ.

За словами вчених, дослідження показує, що замість пошкодження суглобів біг допомагає попередити розвиток дегенеративних захворювань суглобів, зокрема, остеоартриту.

Тому якщо ви бажаєте зберегти здоров'я своїх суглобів і в зрілому віці, займіться бігом. Для повноцінного позитивного ефекту буде достатньо три тренування на тиждень по 30-40 хвилин.