УКР
App for android App for apple
Здоров'я
Подобається

Обережно! Над Києвом отруйний смог! ТОП-12 порад лікаря як залишитися в живих!

18/01/2017
Обережно! Над Києвом отруйний смог! ТОП-12 порад лікаря як залишитися в живих!

Звичайний туман здоров'ю не зашкодить, якщо у вас немає проблем із серцевою і легеневою недостатністю, оскільки він утруднює дихання, каже Корупція Спорт

Але так як ніхто зі стовідсотковою впевненістю поки не може сказати, чи небезпечна туман огорнула Київ на всяк випадок скористайтеся нашими порадами: 

1. Уникати тривалого перебування на повітрі, особливо дітям і вагітним жінкам.

2. Не варто зайвий раз відкривати вікна. А якщо вже довелося, то треба завішувати їх вологою тканиною і періодично її міняти.

3. Саме час включити кондиціонери і системи очищення повітря.

4. Має сенс обмежити від вживання алкогольних напоїв і менше палити.

5. Якщо пахне димом рекомендується одягати захисні маски. Особливо це стосується літніх людей, дітей і тих, хто страждає хронічними недугами: серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом, хронічними хворобами легень і алергією.

6. Збільште споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих.

7. Для відшкодування втрати солей і мікроелементів радять пити підсолену і мінеральну лужну воду, кисломолочні напої (знежирене молоко, молочна сироватка), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

8. Непогано тимчасово відмовитися від жирної їжі і є легкозасвоювану, багату вітамінами і мінеральними речовинами їжу, віддавати перевагу овочам і фруктам. Виключити газовану воду.

9. Потрібно кілька разів на день приймати душ.

10. Промивайте ніс і горло.

11. Для осіб, що страждають серцево-судинними захворюваннями важливо вимірювати артеріальний тиск не менше 2 разів на день, при стійкій артеріальній гіпертензії – звернутися до лікаря.

12. У разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (появі задишки, кашлю, безсоння) необхідно звернутися до лікаря.