УКР
App for android App for apple
Здоров'я
Подобається

Як ніколи актуально! ЦЕ допоможе влитися в робочий процес після свят

19/01/2017
Як ніколи актуально! ЦЕ допоможе влитися в робочий процес після свят

Після затяжних новорічних свят робочі будні здаються тортурами, але важливо розуміти, що цей стан тимчасовий і максимально підтримувати свій організм і настрій, передає Корупція Спорт

Синдром післясвяткової дезорієнтації може тривати кілька тижнів, у цей час людині досить складно переключитися з веселощів на буденні справи і турботи, новажно розуміти, що цей стан тимчасовий і робити все можливе, щоб самостійно підняти собі настрій і працездатність.

« За святкові дні ми звикли лягати спати пізно, а прокидатися в обід. Тому повернутися до колишнього графіку теж не завжди просто: увечері ми часто не можемо заснути, а вранці прокинутися. А адже саме нічний сон багато в чому визначає, наскільки бадьорі і працездатні ви будете весь наступний день. Примусьте себе лягати раніше, навіть якщо не можете заснути, — погортайте журнали, послухайте приємну музику.

Прогулянки на свіжому повітрі – обов'язкові для ослабленого тривалими святами, рясними застіллями, а тепер ще й робочим стресом, організму. Ніщо так не «прочищає мізки» як свіже повітря. Звичайно, в морози, вам може захотітися провести вечір біля телевізора чи комп'ютера, але постарайтеся перебороти себе. Якщо у вас є діти, прийшовши з роботи, беріть санки і йдіть кататися, або зліпіть з ними сніговика, побрасайтесь сніжками – це підніме вам настрій, а фізична активність допоможе швидше заснути», — говорить експерт.

Обов'язково дотримуйтеся правильного харчування і ні в якому разі не обмежуйте себе в кількості їжі, навіть якщо за свята набрали зайву вагу. Намагайтеся їсти більше фруктів і овочів, що б відновити нестачу вітамінів в організмі і вивести накопичені токсини. Дуже корисні риба і морепродукти, — по-перше, настільки смачна їжа сама по собі підніме настрій, по-друге додасть сил і забезпечить організм необхідною білком.

Відмовтеся від солодощів і тортиків, — калорійна їжа викликає сонливість. Єдине виключення – чорний шоколад, він активно живить мозок і змушує нас відчувати себе щасливими. Справа в тому, що речовини, що містяться в шоколаді, впливають на гіпоталамус і тим самим підвищують кількість « гормонів гарного настрою».

Серотонін – гормон гарного настрою і радості, крім шоколаду, знаходиться також у куринном ясі, горіхах, бананах. Так що, їжте на здоров'я, — але в розумних кількостях.

І, звичайно ж, приймайте «антидепресанти»! Тільки не медичні, а натуральні. Вже названі шоколад, банани і горіхи їжте невеликими порціями протягом робочого дня, — і ви помітите, що працювати стало простіше і приємніше. Відмінно також справляється з цим завданням і зелений чай. А сухофрукти «підживлять» мозок зарядом енергії, а організм вітамінами.