УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Ніко Росберг закінчив кар’єру в ранзі чемпіона Формули-1

19/01/2017
Ніко Росберг закінчив кар’єру в ранзі чемпіона Формули-1

Німець Ніко Росберг з «Мерседеса» вирішив завершити виступ у чемпіонаті світу з автоперегонів у класі машин «Формула-1», який виграв вперше в кар'єрі в 2016 році. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«За 25 років в перегонах я мріяв про те, щоб стати чемпіоном «Формули-1». Завдяки нарядженою роботі через біль і жертви, я домігся своєї мети. Я піднявся на гору і перебуваю на піку. Найсильніші емоції, які я зараз відчуваю, це подяку всім тим, хто допоміг моїй мрії здійснитися», – написав Росберг.

«У неділю вранці в Абу-Дабі я знав, що це може бути моя остання гонка, моя голова була ясною перед стартом. Я хотів насолодитися кожним моментом, знаючи, що це може бути в останній раз. А потім згасло світло і у мене були найцікавіші 55 кіл в моєму житті. Я прийняв своє рішення в понеділок ввечері», – йдеться в повідомленні чемпіона світу.

Росберг також зазначив, що керівництво «Мерседеса» з розумінням поставилося до його вирішення.

«Єдина трудність в моєму рішенні полягала в тому, що я залишаю свою гоночну сім'ю в непростому положенні. Але Тото Вольф (глава «Мерседеса» – прим. ред.) мене зрозумів. Він знав, що я впевнений у своєму рішенні, і заспокоїв мене», – повідомив пілот.

Німецький гонщик поки не визначився зі своїм подальшим заняттям в житті. «Тепер я буду насолоджуватися моментом. У найближчі тижні я буду смакувати моменти минулого сезону і отримувати задоволення від отриманого досвіду. Після цього я переверну сторінку у своєму житті, подивимося, що ще вона для мене приготувала», – написав чемпіон світу.

Росберг, якому в червні виповнився 31 рік, провів 11 сезонів в «Формулі-1». В його активі 206 гонок, 23 перемоги, 30 поул-позишн.