УКР
App for android App for apple
Здоров'я
Подобається

Еврика! Знайдено причину передчасного старіння!

20/01/2017
Еврика! Знайдено причину передчасного старіння!

Американські вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго обстежили зразки крові 1500 пенсіонерів у віці від 64 до 95 років і вивели причину передчасного старіння, передає Корупція Спорт

Також вона призводить до проблем із серцем, збільшення ваги і діабету. Це гіподинамія.

Зокрема, якщо ви щодня просиджуєте 8-10 годин, і не практикуєте 40 хвилин рекомендованої щоденної фізичної активності – організм додає у віці близько восьми років! 

Такий висновок американські вчені зробили, проаналізувавши теломери піддослідних – це маркери віку наших клітин. Протягом семи днів піддослідні також повинні були носити пристрій без перерви на одному стегні, щоб оцінити інтенсивність їхнього руху.

Порівнюючи результати, дослідники відзначили: теломери у тих, хто провадить сидячий спосіб життя, коротші,  ніж у активних людей. "Наше дослідження свідчить, клітини старіють швидше через сидячий спосіб життя", – заявив доктор Аладдін Садьяб, один із авторів дослідження в Університеті Каліфорнії. 

Церез гіподинамію хронологічний вік людей не відповідає їхньому біологічному віку.

Звичайно, інші чинники , такі як дієта і куріння, також прискорюють старіння. Однак провідна роль належить нашій ліні. Для боротьби з наслідками сидячого способу життя, люди, що працюють сидячи, повинні вставати і ходити, регулярно- через кожні 20 хвилин. Також важливими є збалансований раціон харчування і здоровий спосіб життя.