УКР
App for android App for apple
Інші види спорту
Подобається

Вінус Вільямс вийшла у фінал Australian Open і буде боротися за перемогу з рідною сестрою

26/01/2017
Вінус Вільямс вийшла у фінал Australian Open і буде боротися за перемогу з рідною сестрою

Екс-перша ракетка світу Вінус Вільямс зробила камбек у півфінальному матчі Відкритого чемпіонату Австралії проти співвітчизниці Коко Вандевеге, яка взагалі, передає Корупція Спорт

До четвірки найсильніших на нинішньому Australian Open дісталися відразу три представниці США, чого не траплялося на Шоломах з 2002-го. Коко вандевеге, яка взагалі і Вінус Вільямс зійшлися в 10-му американському півфіналі часів Відкритої Ери. Перша дебютувала на настільки пізній стадії мейджора, але своє місце в 1/2 фіналу повністю заслужила. Уродженка Нью-Йорка по ходу турніру вибила чотирьох фіналісток і чемпіонок Шоломів. На старті вандевеге, яка взагалі пройшла Роберту Вінчі, в третьому колі вирвала вольову перемогу над Ежені Бушар. В 1/8 фіналу перед атаками Коко не встояла перша ракетка світу Анжелік Кербер, а в чвертьфіналі американка засмутила Гарбинье Мугурусу. Три з своїх 10-ти перемог над суперницями з топ-10 вандевеге, яка взагалі здобула саме в Мельбурні.

Вільямс-старша пройшла більш легкий шлях до півфіналу — за п'ять матчів 7-кратна чемпіонка Шоломів не віддала жодного сету. Єдиною її сіяного суперницею була Анастасія Павлюченкова, у чвертьфінальному поєдинку проти якої американка здобула 50-ю перемогу в Мельбурні. У 36 років і 226 днів Вінус стала найстаршою півфіналісткою Australian Open часів Відкритої Ери, і найстарішої на Шоломах з 1994-го. Вільямс вийшла у 21-й півфінал ТБШ в кар'єрі та вперше з 2003-го зробила це в Мельбурні. Єдину очну зустріч проти вандевеге, яка взагалі на торішньому грунтовому турнірі в Римі Вінус виграла.

Зустріч стартувала на високих швидкостях і обидві суперниці спробували захопити ініціативу. У першому геймі Вінус зробила ряд помилок, дозволивши опонентці сходу повісті з брейком, але тут же зрівняла рахунок, пробивши кілька шикарних віннерів. Втім, після стрімкого початку гра заспокоїлася і більше в першому сеті брейк-пойнтів не було. Дівчата здорово подавали і пробивали з форхенда, перенісши розв'язку партії на тай-брейк. Там вандевеге, яка взагалі краще спрацювала на прийомі і здобула чотири міні-брейки, що дало їй перевагу на табло.

Нова партія почалася з обміну подачами, але в третьому геймі Вільямс завдяки низці помилок суперниці зробила «сухий» брейк. Вандевеге, яка взагалі відразу ж заробила два брейк-пойнта, але Вінус впевнено їх відіграла, закріпивши перевагу. Далі Коко вже зовсім збилася з ритму і програла ще один гейм на подачі, виконавши дві подвійні помилки. Потім Вільямс витягла важкий гейм з 0:40, не дозволивши суперниці розраховувати на повернення в партію. При рахунку 5:2 Вінус знову впевнено впоралася з ще одним брейк-пойнтом і закрила сет.

На старті вирішальній партії у Коко не йшла подача, а ось Вільямс включила форхенд і відразу повела з брейком. У наступному геймі у ветеранки пішли подвійні, але знову у вирішальних розіграшах Вінус була на висоті і втримала свій гейм. Вандевеге, яка взагалі втратила ту впевненість, яка була у неї в попередніх матчах і занадто часто помилялися в простих ситуаціях. Більше до кінця зустрічі Коко жодного брейк-пойнта не заробила, а в дев'ятому геймі ще раз віддала подачу. Через два з половиною години ігрового часу був зафіксований успіх більш іменитої тенісистки.

Здобувши вольову перемогу, Вільямс вийшла у свій перший фінал мейджора з часів Вімблдону-2009, а в загальній сумі вона вже в 15-й раз зіграє на вирішальній стадії найбільшого турніру. Через дев'ять років після останнього чемпіонства на Шоломах Вінус може поповнити свою колекцію восьмим подібним трофеєм і вперше виграти Australian Open. Цією перемогою ветеранка гарантувала собі повернення в топ-10, а ось вандевеге, яка взагалі після поїздки в Мельбурн дебютує в топ-20. У другому півфіналі зустрінуться Серена Вільямс і ще одна сенсація мейджора Мірьяна Лучич-Барони.