УКР
App for android App for apple
Футбол
Подобається

Новачки в ударі: в “Шахтарі” і “Динамо” проявили себе нові футболісти

13/02/2017
Новачки в ударі: в “Шахтарі” і “Динамо” проявили себе нові футболісти

На цьому тижні після зимової паузи відновлюються єврокубки. Єдиний представник України у весняній частині змагань — донецький "Шахтар" — заключний етап підготовки до виїзного поєдинку 1/16 ЛЕ з іспанською "Сельтою", який пройде у четвер, проводить неподалік від місця майбутньої баталії, в милій серцю Паулу Фонсеки Бразі.

Сюди "оранжево-чорні" перебазувалися, провівши останній із запланованих спарингів — проти португальського "Ріу Аве" (3:0). Далі — тільки тренування, по одній сесії в день, укупі з відновлювальними процедурами і теорією. Цікаво, що оселилися "гірники" в тому ж готельному комплексі Melia Hotel, що і перед грудневим поєдинком групового етапу ЛЄ з "Брагою". Та зустріч, нагадаємо, завершилася на користь донеччан (4:2).

Зазначимо, що гру "гірників" з "Ріу Аве" відвідав тренер збірної України Андрій Шевченко, залишився задоволеним хорошою формою збірників. До речі, у цьому спарингу до складу донеччан повернувся Бутко, який грав у захисній масці (наслідок перелому виличної кістки). А в суботу вранці до тренувань в загальній групі приступив Степаненко, провів повноцінне двогодинне заняття. Правда, поки ще із захисним лангетом на правому коліні, яке йому довелося "штопати" після матчу з "Дебреценом".

А ось Феррейра, який отримав травму на одному з тренувань, продовжує працювати за індивідуальною програмою, що робить малоймовірним його поява у складі "Сельту". Втім, як показали результати останніх контрольних матчів, новобранець "Шахтаря" Бланко-Лещук зараз у кращій формі, ніж Факундо. У семи спарингах португальського збору екс-львів'янин відзначився сімома м'ячами, ставши головним бомбардиром "оранжево-чорних". "У нього є бажання грати за збірну України. Якщо буде і далі забивати, звичайно, ми звернемо на нього увагу", — сказав про аргентинце Шевченка.

У Бразі підопічні Паулу Фонсеки пробудуть ще дві доби, а вранці в середу проведуть 100-кілометровий автобусний марш-кидок до Віго. "За "Сельті" теж видно, що вона може демонструвати результативний футбол, але ми повинні зробити це краще", — говорить півзахисник "гірників" Фред.

"ДИНАМО". Кияни нарешті підписали 4-річний контракт з угорською захисником Кадаром. За даними Transfermarkt, у польського "Леха" його купили за 2,5 млн. Стало бути, 26-річний Тамаш став найдорожчим придбанням "біло-синіх" з часів Дерлиса Гонсалеса (9,4 млн у 2015-му). У "Динамо" новачок, що вміє зіграти як зліва, так і в центрі захисту, буде грати під №44. "Взагалі-то мій улюблений номер — 4-й, з яким я виступаю у збірної Угорщини. Але мені сказали, що він уже зайнятий іншим новачком, сербом Пантичем), тому взяв собі дві четвірки", — пояснює гравець. Між тим динамівці в Марбельї, поки без Кадара, провели два спаринги проти китайських клубів.

Спершу розійшлися миром з "Шаньдун Лунен" (1:1), а потім розгромили "Хебей Чайна Форчун" (5:0), який, щоправда, грав без зоряних Лавессі, Жервіньо і Ернандеса. Втім, і у киян обидва матчу пропустили Сидорчук та Ярмоленко. У першого — пошкодження привідного м'яза, яке вимагає двотижневого відновлення, з-за чого під питанням участь в матчі УПЛ з "Зорею" 25 лютого. А у Ярмоли знову виникли проблеми зі спиною, і кілька днів він буде займатися індивідуально. У його відсутність роль лідера в "Динамо" взяв на себе Яремчук, який забив у цих матчах тричі. "Якщо він і в "Динамо" стане ключовим гравцем, як в Олександрії, то шанс проявити себе у збірній у нього обов'язково буде", — зазначив Шевченко, побував і в Іспанії.