УКР
App for android App for apple

Боксер Мейвезер і боєць Макгрегор домовилися про гроші і проведуть довгоочікуваний бій

14/02/2017
Боксер Мейвезер і боєць Макгрегор домовилися про гроші і проведуть довгоочікуваний бій

Найбільш очікуваний бій в історії єдиноборств став трохи ближче до реалізації. У понеділок видання The Irish Sun повідомило, що чемпіон Абсолютного бійцівського чемпіонату (UFC) в легкій вазі ірландець Конор Макгрегор і завершив спортивну кар'єру непереможений американський боксер Флойд Мейвезер досягли домовленості по фінансовій стороні їх можливого бою.

Нагадаємо, що в травні 2016 року ЗМІ повідомили, що Мейвезер і Макгрегор близькі до підписання контракту на проведення бою за правилами боксу, але сторони ніяк не могли прийти до угоди. Ірландець в листопаді заявив, що хоче отримати 100 мільйонів доларів за поєдинок, а в січні Мейвезер повідомив, що Макгрегор запропонував 15 мільйонів доларів за організацію бою, а вже після обговорити відсотки і плату за продаж прав на трансляції. Пізніше Мейвезер заявив, що мінімальної цифрою свого доходу від можливого бою вважає 100 мільйонів доларів.

Як стверджує джерело, після декількох місяців напружених переговорів представники Макгрегора, який у грудні отримав боксерську ліцензію для участі в професійних змаганнях, ретельно пропрацювали фінансову сторону угоди з командою Мейвезера, і спортсмени "нарешті домовилися про багатомільйонну угоду на проведення бою". Офіційно угода ще не підписана, проте бій може бути анонсований вже в найближчі два тижні.

У той же час глава UFC Дана Уайт заявив журналістам, що перед тим, як битися з Мейвезером, Конор Макгрегор зобов'язаний провести ще чотири поєдинки у його бійцівської серії.

Мейвезер у вересні 2015 року провів останній бій у кар'єрі, в якому переміг свого співвітчизника Андре Берто і захистив титули чемпіона світу за версіями WBC і WBA (Super) в напівсередній вазі. Після цього 39-річний боксер, який виграв всі свої 49 боїв на професійному рингу, підтвердив, що завершив спортивну кар'єру.

Макгрегор в листопаді 2016 року переміг американця Едді Альвареса і став першим бійцем в історії UFC, виграв чемпіонський пояс у двох вагових категоріях — напівлегкій і легкій вазі. Пізніше 28-річний Макгрегор відмовився від пояса в напівлегкій вазі, зберігши свій титул в легкій вазі.