УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Вся країна в сльозах: помер легендарний тренер з боксу, на нього всі рівнялися

09/03/2017
Вся країна в сльозах: помер легендарний тренер з боксу, на нього всі рівнялися

У США на 94-му році життя помер легендарний американський тренер і член Залу слави боксу Лу Дува, передає Корупція.Спорт

Популярне: Віта Семеренко потрапила в Топ-10 спринту на Кубку IBU

За словами сина Діно Дуви, його батько помер природно в лікарні Святого Джозефа Питерсоне, штат Нью-Джерсі.

За свою тренерську кар'єру Лу Дува виховав 19 чемпіонів світу, серед яких супертяж Евандер Холіфілд, полусредневеси Пернелл Вітакер і Мелдрик Тейлор. Були серед його підопічних та відомі боксери, не стали чемпіонами – Девід Туа, Анджей Голота та інші.

За видатні досягнення на тренерському терені в 1998 році Лу Дува був включений до міжнародної зали боксерської слави.

Лу Дува народився 28 травня 1922 року в Нью-Йорку в родині італійських емігрантів. У 10-річному віці він почав займатися боксом, але особливих успіхів на любительському рингу не досяг.

У 1944 році Лу Дува став професійним боксером, але особливих успіхів на профі-рингу також не досяг, вигравши 15 поєдинків і програвши 7.

Після завершення спортивної кар'єри Лу почав тренувати бійців, і вже в 1963 році привів свого першого бійця до титулу чемпіона світу – це був Джой Гардиелло, який став чемпіоном світу в середній вазі.

У 1984 році Лу привів одразу чотирьох своїх підопічних до титулів чемпіона світу – Роккі Локриджа, Лівінгстона Брамбла, Джонні Бамфуса і Майкла МакКаллума.