УКР
App for android App for apple
Інші види спорту
Подобається

Веслувальники на дуже особливих човнах – драгонботах – привезла з Європи п’ять золотих медалей

26/07/2017
Веслувальники на дуже особливих човнах – драгонботах – привезла з Європи п’ять золотих медалей

Спортивний клуб "Отаман" зі Львова взяв участь у чемпіонаті Європи з драгонботу в Угорщині. Там найкращі спортсмени континенту мірялися силами на дуже особливих човнах — з головами драконів.


"Цей вид спорту прийшов у Європу з Азії й з кожним роком стає популярнішим, — розповідає головний тренер команди Роман Бундз. — Ми свою команду створили у 2012 році, а човен придбали аж наступного року. Він у нас досі один. Драгонбот має кілька категорій: є човни, на яких сидить 22 людини — 20 веслувальників, барабанщиця і стерничий, а є менші, з десятьма веслувальниками. Барабанщиця сидить спереду і відбиває ритм для всього екіпажу, а стерничий на кормі керує рухом човна. Змагання відбуваються на швидкість на дистанціях 200, 500 та 2000 метрів. Драгон може рухатися зі швидкістю 20 кілометрів за годину, його довжина — 12,5 метра. Важить човен 250 кілограмів, а разом з усіма веслувальниками — понад дві тонни".
До речі, у суботу в Наварії стартує "Кубок Лева" з драгонботу. З'їдуться учасники з усієї країни. Початок змагань – о 10.00, урочисте відкриття – о 13.00.