УКР
App for android App for apple
Здоров'я
Подобається

Хронічна втома: як не перегоріти в шаленому міському темпі!

01/02/2017
Хронічна втома: як не перегоріти в шаленому міському темпі!

За словами фахівців, навіть мінімальні спортивні навантаження надають підбадьорливий ефект на організм. Під час руху поліпшується кровообіг внутрішніх органів і головного мозку (він насичується киснем і починає краще справлятися з інтелектуальними навантаженнями), інформує Корупція Спорт

Після півгодинної тренування в організмі виробляються ендорфіни – речовини, що підвищують настрій, прогоняющие нудьгу і депресію.

Крім того, рух допомагає спалювати гормони стресу – адреналін і кортизол, які призводять до раннього старіння організму. А тому підвищувати енергетичний потенціал організму краще за все за рахунок спортивних навантажень, а не штучних стимуляторів типу енерготоніків або кофеїновмісних напоїв.

Не менш ефективні препарати рослинного походження, що підвищують адаптаційні можливості організму (адаптогени). Найвідоміші з них: настоянка родіоли рожевої, елеутерококу, ехінацеї, лимонника, женьшеню.

Самі по собі рослини, з яких виготовляють адаптогени, токсичні, але в малих дозах можуть виявитися корисними для організму. Так, 10 крапель лимонника або ехінацеї підвищують захисні сили організму, сприяють загостренню пам'яті і зору, проганяють поганий настрій і підвищують загальний тонус організму. Правда, благотворну дію цих препаратів настає не відразу, а лише через 3-4 дні після початку прийому.